2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Karácsony Gergely válaszokkal tartozik + videó

Karácsony Gergely válaszokkal tartozik - erre hívta fel a figyelmet a kormánypártok fővárosi frakcióvezetője a Napi Aktuálisban. Wintermantel Zsolt szerint a főpolgármester mindig kitér a kérdés elől a hídpénzbotránnyal kapcsolatban. A Mandiner írt többek között arról, hogy Vig Mór mellett egy másik ügyvéd is érintett lehetett.

  • Karácsony Gergely válaszokkal tartozik + videó

Az aszfalt felmarásával, és a kandeláberek elszállításával kezdődött a Lánchíd felújítása még 2021 nyarán, a renoválást az A-Híd Zrt. végezte.

A cég neve később akkor került a középpontba, amikor az atv.hu arról számolt be, hogy az A-Híd 1,4 milliárd forintot utalhatott egy Vig Mór nevű ügyvéd cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek, majd ebből az összegből továbbutalhattak kilencszázmillió forintot Vig magán-, illetve ügyvédi letéti számlájára.

Vig Mór volt az az ügyvéd, akit még tavaly novemberben vette őrizetbe a hatóság.

Vig Mór neve mellett most egy másik ügyvéd neve is felbukkant: a Mandiner a hét elején írt arról, hogy egy Hegedűs Dániel nevű férfi is hatalmas készpénzösszegeket vehetett fel az A-Híd Zrt. által, a Sunstrike Kft. számlájára utalt pénzekből. A Mandiner szerint a Hegedűs által felvett 500 millió forinttal így már csaknem másfél milliárdra rúghat az az összeg, amihez hozzájuthattak az ügyben érintettek.

A Mandiner pedig további összefüggésről írt keddi cikkében: a lap szerint kiderült, hogy a Vig Mórhoz köthető Sunstrike Hungary Kft.-nek ugyanazon a címen található a székhelye mint ahol Hegedüs Dániel ügyvédi irodájának.

Karácsony Gergely főpolgármester sohasem ad választ, mindig kitér a kérdés elől a hídpénzbotránnyal kapcsolatban - erre hívta fel rá a figyelmet a Fidesz-KDNP budapesti frakcióvezetője a Napi aktuálisban.

"Az, hogy hogy és ki milyen szerepet vállalt ebben az ügyben, az a nyomozóhatóságnak a dolga. De az egészen biztos, hogy egy drágábban megvalósult Lánchídból ekkora mennyiségű készpénz lett. És arra azért választ kellene tudni adni a mindenkori vezetőnek, akinek érdemi döntése volt az, hogy ez a folyamat így alakult, hogy miért kellett hatvanszorosára az eredeti 75 milliós előleget a hatvanszorosára emelték fel, ami úgy kapott meg a cég, hogy még egyetlenegy csavart nem lazított meg a hídon." - mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Az Alapjogokért Központ elemzője Vezércikk című műsorunkban pedig arra hívta fel a figyelmet, a Lánchíd felújítása ráadásul több milliárd forinttal lett drágább.

"Egy Zs-kategórás filmre emlékeztet ez az egész történet, de ugye még nem látjuk a közepét a kirakósnak. Látjuk azt, hogy itt van egy túlárazás, egy ár növekmény, amit azért nehéz megmagyarázni, mert ugyanazt a céget bízta meg az új baloldali városvezetés a Lánchíd felújításával, amelyik ugye ezt a megbízást már korábban elnyerte, de 5 milliárd forinttal drágábban. És úgy tűnik, hogy a másik oldalon estek le ezek a milliárdok. Hogyha a két vége összeér a történetnek, az nagyot tud durranni." - fogalmazott Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője. 

A főpolgármester továbbra sem reagált a hídpénzbotrányra: arra sem adott választ, hogy tud-e a Víg Mór cége és az A-Híd közti pénzmozgásokról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!