2020. április 5.,
vasárnap, Vince napja

Karácsony Gergely szerint megalapozottak a Lackner Csabát ért vádak

Hír TV

2019. november 19., kedd 17:23

Minden felelősséget Lacker Csabára hárítanak az ellenzéki pártok a kispesti korrupciós botrány miatt. A szocialisták szerint ők mindent megtettek a botárny után, de továbbra is kitartanak a kerület MSZP-s polgármestere mellett - aki szintén korrupciógyanúba keveredett a Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvételen. Gajda Péter csatornánk riporterétől kért tanácsot, hogy kinek is kellene kivizsgálnia az ügyet.

Karácsony Gergely még főpolgármesteri kampánya alatt nem ismerte fel a kispesti korrupciós botrányba keveredett Lackner Csabát, ám hétfőn már azt mondta híradónknak, hogy a Lacknert ért vádak megalapozottnak bizonyultak.

Sőt a szocialisták kitartanak a kispesti polgármester mellett is – így Gajda Péter ellen belső vizsgálatot sem kezdeményeznek. 

 Odamentem utána a főnökhöz. Mondom, főnök, hogy van az, hogy, mondom, a Krinyónak 12-t kell adni, neked meg 3-at. Mondom, ez hogy van? Utána behívta magához, volt utána egy kis perpatvar meg csetepaté meg hangzavar, de úgy jött ki, hogy azt mondta, hogy hát tudod jól, milyen a Krisztián. Lehet, hogy egyszer utoléri a vég, merthogy ő éhes.

A hangfelvételen Lackner Csaba hallható amint éppen arról beszél, hogy hogyan osztott vissza 3 millió forintot egy beruházásból Kispest szocialista polgármesterének Gajda Péternek. Ennek ellenére a szocialistákon kívül több ellenzéki párt sem tulajdonít fontosságot annak, hogy Gajda Péter is korrupció gyanúba keveredett.

Az LMP már a kampányban sem mutatkozott együtt a kispesti szocialistákkal, de Ungár Péter szerint Lackner és Gajda esete nem említhető egy lapon.

Lackner Csaba a botrány ellenére beülhetett a kispesti önkormányzat képviselői közé, sőt a szociális és lakásügyi bizottság alelnöki pozícióját is megkaphatta. Ám a szocialisták szerint Lackner bizottsági pozícióját a következő testületi ülésen meg fogják vonni.

Hír TV