2023. 06. 01. Csütörtök Tünde napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Belföld

Karácsony Gergely szerint megalapozottak a Lackner Csabát ért vádak

Minden felelősséget Lacker Csabára hárítanak az ellenzéki pártok a kispesti korrupciós botrány miatt. A szocialisták szerint ők mindent megtettek a botárny után, de továbbra is kitartanak a kerület MSZP-s polgármestere mellett - aki szintén korrupciógyanúba keveredett a Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvételen. Gajda Péter csatornánk riporterétől kért tanácsot, hogy kinek is kellene kivizsgálnia az ügyet.

  • Karácsony Gergely szerint megalapozottak a Lackner Csabát ért vádak

Karácsony Gergely még főpolgármesteri kampánya alatt nem ismerte fel a kispesti korrupciós botrányba keveredett Lackner Csabát, ám hétfőn már azt mondta híradónknak, hogy a Lacknert ért vádak megalapozottnak bizonyultak.

Sőt a szocialisták kitartanak a kispesti polgármester mellett is – így Gajda Péter ellen belső vizsgálatot sem kezdeményeznek. 

 Odamentem utána a főnökhöz. Mondom, főnök, hogy van az, hogy, mondom, a Krinyónak 12-t kell adni, neked meg 3-at. Mondom, ez hogy van? Utána behívta magához, volt utána egy kis perpatvar meg csetepaté meg hangzavar, de úgy jött ki, hogy azt mondta, hogy hát tudod jól, milyen a Krisztián. Lehet, hogy egyszer utoléri a vég, merthogy ő éhes.

A hangfelvételen Lackner Csaba hallható amint éppen arról beszél, hogy hogyan osztott vissza 3 millió forintot egy beruházásból Kispest szocialista polgármesterének Gajda Péternek. Ennek ellenére a szocialistákon kívül több ellenzéki párt sem tulajdonít fontosságot annak, hogy Gajda Péter is korrupció gyanúba keveredett.

Az LMP már a kampányban sem mutatkozott együtt a kispesti szocialistákkal, de Ungár Péter szerint Lackner és Gajda esete nem említhető egy lapon.

Lackner Csaba a botrány ellenére beülhetett a kispesti önkormányzat képviselői közé, sőt a szociális és lakásügyi bizottság alelnöki pozícióját is megkaphatta. Ám a szocialisták szerint Lackner bizottsági pozícióját a következő testületi ülésen meg fogják vonni.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Sevilla nyerte a budapesti El-döntőt

A Sevilla nyerte a budapesti El-döntőt

A Sevilla nyerte a labdarúgó Európa-liga 2022/23-as kiírását, miután a Puskás Arénában rendezett szerdai fináléban 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-1-re legyőzte az AS Romát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!