2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Belföld

Karácsony Gergely szerint megalapozottak a Lackner Csabát ért vádak

Minden felelősséget Lacker Csabára hárítanak az ellenzéki pártok a kispesti korrupciós botrány miatt. A szocialisták szerint ők mindent megtettek a botárny után, de továbbra is kitartanak a kerület MSZP-s polgármestere mellett - aki szintén korrupciógyanúba keveredett a Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvételen. Gajda Péter csatornánk riporterétől kért tanácsot, hogy kinek is kellene kivizsgálnia az ügyet.

Karácsony Gergely még főpolgármesteri kampánya alatt nem ismerte fel a kispesti korrupciós botrányba keveredett Lackner Csabát, ám hétfőn már azt mondta híradónknak, hogy a Lacknert ért vádak megalapozottnak bizonyultak.

Sőt a szocialisták kitartanak a kispesti polgármester mellett is – így Gajda Péter ellen belső vizsgálatot sem kezdeményeznek. 

 Odamentem utána a főnökhöz. Mondom, főnök, hogy van az, hogy, mondom, a Krinyónak 12-t kell adni, neked meg 3-at. Mondom, ez hogy van? Utána behívta magához, volt utána egy kis perpatvar meg csetepaté meg hangzavar, de úgy jött ki, hogy azt mondta, hogy hát tudod jól, milyen a Krisztián. Lehet, hogy egyszer utoléri a vég, merthogy ő éhes.

A hangfelvételen Lackner Csaba hallható amint éppen arról beszél, hogy hogyan osztott vissza 3 millió forintot egy beruházásból Kispest szocialista polgármesterének Gajda Péternek. Ennek ellenére a szocialistákon kívül több ellenzéki párt sem tulajdonít fontosságot annak, hogy Gajda Péter is korrupció gyanúba keveredett.

Az LMP már a kampányban sem mutatkozott együtt a kispesti szocialistákkal, de Ungár Péter szerint Lackner és Gajda esete nem említhető egy lapon.

Lackner Csaba a botrány ellenére beülhetett a kispesti önkormányzat képviselői közé, sőt a szociális és lakásügyi bizottság alelnöki pozícióját is megkaphatta. Ám a szocialisták szerint Lackner bizottsági pozícióját a következő testületi ülésen meg fogják vonni.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kocsis Máté: Életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

Karácsony kiesett, Márki-Zay beesett, a lényeg, hogy a show folytatódjon tovább - írja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook oldalán. 2021. október 17.

Dobrev Klára elismerte vereségét

Dobrev Klára: "Felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje." 2021. október 17.

Szigorú sebességhatárt vezetnének be az utakon

Lakott területen 30 km/h-val közlekedhetnek az autósok a jövőben. 2021. október 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!