2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Belföld

Karácsony Gergely: Maradhatnak a biciklisávok

A főpolgármesternek meg kellene tennie azt a gesztust, hogy megkérdezi a fővárosiak véleményét a kerékpár-utakkal kapcsolatban - mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely állandósítaná az ideiglenesen kijelölt bicikli-sávokat.

A főpolgármester az InfoRádióban azt is elmondta, hogy milyen konfliktusai vannak a város-vezetésnek, a hármas metró felújítása körül.

A főpolgármester leszögezte, hogy így, vagy úgy, de beillesztik a fővárosi közlekedésbe a járvány alatt kialakított sávokat.

A hármas metró kapcsán több konfliktusa van a fővárosnak: Karácsony Gergely szerint veszélyben van az állomások felújítása, mert vita alakult ki a főváros és a vállalkozó között. A kivitelező 18 milliárd forintnyi plusz igényt fogalmazott meg. Ennek kapcsán Karácsony azt mondta: mérlegelni kell a szerződés felbontását, amennyiben októberig nem jutnak közös nevezőre.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az állomások kapcsán leszögezte: rendkívül fontos hogy a főváros és a Swietelsky dűlőre jusson a pénzügyekben és folytatódhasson a felújítás. Kiemelte: ebben az esetben is későn eszmélt a városvezetés, hogy intézkednie kellene az ügyben.

Hollik István szerint a demokratikus út az önkényes döntés helyett a fővárosiak véleményének kikérése lenne.

Hozzátette: Karácsony Gergelynek nem lenne szabad ilyen változtatásokkal büntetnie az autósokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A járványról, az uniós tagságról és a pápa látogatásáról is beszélt Orbán Viktor

A kormányfő a nemzeti konzultáció jelentőségét is kiemelte. 2021. szeptember 17.

Tettyei Piknik a Tettyei Romoknál

A helyszínen van tudósítónk Szilágyi Jenő, aki az esemény védnökével, a Baranya megyei Közgyűlés elnökével, Őri Lászlóval beszélget. 2021. szeptember 17.

Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

A rendőrök 33 illegális határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba. 2021. szeptember 17.

Legfrisebb híreink

Fricz Tamás:

Fricz Tamás kutatási tanácsadó, Alapjogokért Központ

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!