2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Karácsony Gergely: Maradhatnak a biciklisávok

Hír TV

2020. július 23., csütörtök 19:20

A főpolgármesternek meg kellene tennie azt a gesztust, hogy megkérdezi a fővárosiak véleményét a kerékpár-utakkal kapcsolatban - mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely állandósítaná az ideiglenesen kijelölt bicikli-sávokat.

A főpolgármester az InfoRádióban azt is elmondta, hogy milyen konfliktusai vannak a város-vezetésnek, a hármas metró felújítása körül.

A főpolgármester leszögezte, hogy így, vagy úgy, de beillesztik a fővárosi közlekedésbe a járvány alatt kialakított sávokat.

A hármas metró kapcsán több konfliktusa van a fővárosnak: Karácsony Gergely szerint veszélyben van az állomások felújítása, mert vita alakult ki a főváros és a vállalkozó között. A kivitelező 18 milliárd forintnyi plusz igényt fogalmazott meg. Ennek kapcsán Karácsony azt mondta: mérlegelni kell a szerződés felbontását, amennyiben októberig nem jutnak közös nevezőre.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az állomások kapcsán leszögezte: rendkívül fontos hogy a főváros és a Swietelsky dűlőre jusson a pénzügyekben és folytatódhasson a felújítás. Kiemelte: ebben az esetben is későn eszmélt a városvezetés, hogy intézkednie kellene az ügyben.

Hollik István szerint a demokratikus út az önkényes döntés helyett a fővárosiak véleményének kikérése lenne.

Hozzátette: Karácsony Gergelynek nem lenne szabad ilyen változtatásokkal büntetnie az autósokat.

Hír TV