2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Karácsony Gergely ismét nem mond igazat + videó

Karácsony Gergely személyesen fogadtatta el a baloldali irányítású Közgyűléssel a pesti rakpart - Szabadság hídtól a Lánchídig tartó szakaszának - lezárásáról szóló tervet - erről beszélt Szentkirályi Alexandra Napi Aktuális című műsorunkban. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a főpolgármester korábbi állításaival szemben ez egy sokkal nagyobb szakasz lezárását jelentené.

  • Karácsony Gergely ismét nem mond igazat + videó

"Én azt remélem, hogy ez a vizsgálat meg fog mindenkit nyugtatni arról, hogy ez a középső rész lehet teljesen autómentes." - így fogalmazott a Telexnek adott interjújában Karácsony Gergely azzal kapcsolatban, hogy a rakpart középső részét teljesen lezárná.

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje szerint azonban Karácsony Gergely ismét nem mond igazat. Szentkirályi Alexandra Napi Aktuális című műsorunkban elmondta: állításaival szemben a főpolgármester egy sokkal hosszabb szakasz lezárását tervezi.

Ez alapján a terv alapján le fogják zárni a rakpartot. Ehhez képest van Karácsony Gergelynek képe azt mondani, hogy ők nem is akarják autómentesíteni, csak egy részén gondolkodnak majd esetleg forgalmi adatok tekintetében a lezáráson. Feketén fehéren itt áll ebben a tervben, amit ők elfogadtak a közgyűlés elé terjesztettek, hogy 2030-ra ezt a teljes Lánchíd-Szabadsághíd közötti szakaszt lezárnák. - mondta Szentkirályi Alexandra.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje hozzátette: nem a fejlesztésekkel van probléma, hanem hogy ezek átgondolatlanul történnek.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint az ad-hoc jellegű, össze-vissza kitalált beavatkozások a közlekedésben súlyos balesetveszélyt jelentenek.

A rakpart lezárása ékes példája annak a hozzá nem értő, átgondolatlan és sunyi politikának, amellyel Karácsony Gergely noszogatja-tologatja ezt a várost. Szakmaiatlan mert nem veszi figyelembe, hogy egy város közlekedéshálózata az egy összetett rendszer, abba nem lehet így lokálisan belenyúlni és belepiszkítani. - fogalmazott a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Hozzátette, a főpolgármester szakmai szervezetek és szakmai konzultációk nélkül, fő alatt, egy másik napirend mellékleteként fogadtatta el a budapesti közlekedést alapvetően befolyásoló döntést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!