2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Karácsony Gergely ismét kitűzte a szivárványszínű zászlót a Városházára

– Budapest szabad város, a szerelem városa. Budapest a szabad szerelem városa. Mert Budapest mindenkié – írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester, aki egy fotót is posztolt arról, hogy a Városházára ismét kitűzték a szivárványszínű zászlót.

  • Karácsony Gergely ismét kitűzte a szivárványszínű zászlót a Városházára

Karácsony Gerely a közösségi oldalán arról írt, hogy ma kezdődik Budapesten a Meleg Büszkeség hónapja és indulnak a hozzá kapcsolódó kulturális programok. Budapest azzal is köszönti a Pride hónapot, hogy a Városházára idén is felkerül a szivárványos zászló – tette hozzá.

A világ legtöbb nagyvárosában a Pride igazi örömünnep. Budapesten is az, annak kell lennie. De hogy így legyen valóban, azzal van még dolgunk– fejtette ki a főpolgármester hozzátéve, hogy nem a magánügyekkel, hanem a közügyekkel van dolguk, ezek közül is „elsőként és mindenekelőtt a szabadsággal”. 

Kiemelte: senki nem korlátozhatja a másik szabadságát anélkül, hogy azzal a magáét ne csorbítaná. Amikor mindenki egyenlő bánásmódban részesül, amikor mindenki emberi méltósága, hite, vallása, meggyőződése, orientációja tiszteletben van tartva, akkor beszélhetünk szabadságról – tette hozzá hangsúlyozva: amikor senkit nem érhet igazságtalan megkülönböztetés, akkor beszélhetünk az igazság érvényesüléséről. 

Hogy minek teremti az embert a Jóisten, az nem érdem, ám az, hogy kész és képes kiállni a szabadságáért, a másokéval egyenlő jogaiért, az tiszteletet érdemel. Akik ezt teszik, ők mások szabadságát is védik– jelentette ki Karácsony Gergely. 

A főpolgármester írt arról is, hogy azzal a hittel és reménnyel tűzték ki idén is a szivárványos zászlót, hogy ez egyszer majd nem lesz érdekes, hanem magától értetődő, mint két ember szerelme. Úgy fogalmazott, „magától értetődő, hogy ebben a városban mindig és minden körülmények között kiállunk az önbecsülésünkért, kiállunk a közösségeinkért, kiállunk a szabadságunkért. Magától értetődő, hogy Budapest olyan város, ahol mindenki felvállalhatja önmagát, Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar” – tette hozzá.

Büszke vagyok rá, hogy Budapest elfogadó és szabad város, ahol mindenki otthon érezheti magát. És büszke vagyok minden polgárára, aki kiáll saját és mások szabadságáért– zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!