2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Karácsony Gergely vigyorogva szemléli a Duna áradását

Tíz éve nem látott árhullám vonul le a Dunán, a helyzet Budapesten is aggasztó. A főpolgármester úgy érezte, hogy ebben a kritikus helyzetben a legjobb döntés csónakba pattanni és készíteni egy vidám szelfit.

  • Karácsony Gergely vigyorogva szemléli a Duna áradását

A fővárosban már másodfokú készültség van érvényben, tíz éve nem látott árhullám vonul le a Rábán és a Dunán. A Duna csütörtökön tetőzik, mindkét rakpartot le kellett zárni az árvízveszély miatt, a tömegközlekedési eszközök sem közlekednek a veszélyeztetett szakaszokon.

A Római-parton is nagy a készültség, az Egyesület a Római Partért közleményben szólította fel Karácsony Gergely, hogy soron kívül intézkedjen a Római-parti sétány lezárásáról.

Karácsony Gergely pedig meghallva a hívó szavakat, nyomban útnak eredt megmenteni a fővárost az árvíztől. Magával vitte hű szárnysegédjét, Tüttő Katát is, így kettőzött erővel indultak neki a nagy feladatnak. Amíg a szakemberek áldozatos munkával igyekeznek megfékezni a folyót, hogy a keletkezett károk összege minél alacsonyabb legyen, Karácsony Gergely úgy döntött, egy mosolygós szelfi fog véget vetni az árhullámnak. Így hát csónakba pattantak, kieveztek a Dunára és készítettek egy vidám képet, amit a városvezető meg is osztott a közösségi médiában.

Senki nem várja el Karácsony Gergelytől, hogy homokzsákokat pakoljon, de talán egy felelős városvezetőtől az már elvárható, hogy amikor az ünnepek alatt veszélyhelyzet alakul ki, amikor vállalkozások sorát érheti súlyos anyagi kár az áradó Duna miatt, egy jóllakott óvodás arcát idéző vidám fotó helyett némi empátiát tanúsítson.

Nem ez az első eset, amikor a főpolgármester szelfizgetett, miközben az általa vezetett városban a természeti körülmények fennakadásokat eredményeztek. Még november végén, amikor leesett az első nagy hó országban, Karácsony szintén a telefonjához nyúlt elsőnek, hogy egy vidám képet készítsen magáról és a háttérben lévő havas tájról. Csakhogy az a havas táj Budapest belvárosában volt, és az egész város közlekedése szinte teljesen megbénult.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!