2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Belföld

Karácsony és Puzsér is hajlandó visszalépni, ha veszít az előválasztáson

Karácsony és Puzsér is hajlandó visszalépni, ha veszít az előválasztáson – ebben állapodtak meg egymással egy nyilvános beszélgetésen. Puzsér Róbert leszögezte, támogatni csak akkor fogja Karácsony Gergelyt, ha Karácsony átveszi és garantálja, hogy meg is valósítja a Sétáló Budapest című programját.

  • Karácsony és Puzsér is hajlandó visszalépni, ha veszít az előválasztáson

Szociológusból lett botcsinálta polgármester - korábban ezt írta Karácsony Gergelyről az LMP által támogatott Puzsér Róbert egy Facebook-bejegyzésben. Puzsér többször is élesen bírálta a zuglói polgármestert, szerinte például „2018-as kampányban már Gyurcsányabb volt Gyurcsánynál", és azt is írta róla, hogy „a pillanatnyi politikai érdekek alapján bármit feláldoz".

És hogyha ehhez néhány politikust meg néhány közvélemény kutatót meg néhány újságírót el kell küldenem a k***a anyjába, hát elfogom – hangzott el korábban. 

A korábbi nézeteltérések ellenére most mégis nyilvános beszélgetésen vett részt a két baloldali főpolgármester jelölt, ahol Puzsér Róbert káromkodásairól is szó volt. A két jelölt egyetértett egyetértettek abban, hogy hajlandóak visszalépni, ha veszítenek az előválasztáson. Puzsér azonban közölte: nem bízik az MSZP-ben és a DK-ban, ezért ragaszkodik ahhoz, hogy független szervezet bonyolítsa le az előválasztást.

Azt gondolom, hogy a régi baloldal mögé nem fognak felsorakozni a centrum szavazók, tehát, ha valaki LMP szavazó lett vagy Jobbik szavazó lett az nem fog leszavazni az MSZP vagy a DK jelöltjére semmilyen körülmények között és akkor sem, ha az mondjuk a Párbeszéd jelöltje – vélte Puzsér Róbert.

Karácsony Gergely szerint politikai siker lenne, ha meg tudnák szervezni az előválasztás második körét. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje egyértelműnek tartja, hogy ő lesz a kihívó.

Bárki nyeri meg az előválasztást, akár Robi, akár más, ha nem én vagyok azt a jelöltet teljes mellszélességgel támogatni fogom és ő lesz Tarlós István kihívója. Azért azt hozzáteszem azon meglepődnék, ha ez nem én lennék – mondta Karácsony Gergely. 

A két jelölt abban is egyetértett, hogy a Jobbik ne indítson jelöltet sem az előválasztáson, sem az önkormányzati voksoláson velük szemben, mert szerintük azzal a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István esélyeit növelnék. erről azonban egyelőre nincs megállapodás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csaknem száz hegedűs jelentkezett az idei Bartók Világversenyre

Csaknem száz hegedűs jelentkezett az idei Bartók Világversenyre

Huszonhat országból 97 pályázat érkezett a Zeneakadémia 2023-as, ezúttal fiatal hegedűsöknek meghirdetett Bartók Világversenyére, az előzsűri június 22-ig dönt a szeptemberi, élő fordulókba jutó versenyzőkről - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!