2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Komment 17:50

Belföld

Karácsony eljutott oda, hogy kell a szakértelem a fővárosi cégek vezetéséhez

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a fővárosi cégek vezetői pozícióira, csak olyanok jelentkezhetnek, akiknek megvan a szükséges végzettségük és tapasztalatuk. A városvezető Facebookon közzétett írásából az is kiderült, hogy a haladó politikusok körében divatos női kvótát sem ússzák meg a fővárosi cégek - írja a Mandiner.

  • Karácsony eljutott oda, hogy kell a szakértelem a fővárosi cégek vezetéséhez

A lap rámutatott, ősszel esedékes az új Fővárosi Közgyűlés megalakulása, és a hírek szerint a főpolgármester is úgy ítéli meg, hogy voltak az előző években visszás jelenségek, amelyek ráéghetnek. Nem kizárt, hogy Karácsony Gergely ezért jelentette be a múlt héten, hogy nyílt pályázatot ír ki minden fővárosi cég valamennyi igazgatósági és felügyelőbizottsági posztjának betöltésére, valamint az olyan cégvezetői pozíciókra, ahol a fővárosi önkormányzat hatáskörébe tartozik a kinevezés.

„A beérkezett nyilvános pályázatok, a szóbeli meghallgatások és a közgyűlésbeli frakciókkal való egyeztetés után teszem meg személyi javaslataimat a Fővárosi Közgyűlésnek. Mégpedig úgy, hogy az esélyegyenlőség előmozdítása érdekében az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok legalább egyharmada nő legyen” – fogalmazott. Azt is hangsúlyozta, ő személy szerint elégedett a jelenlegi cégvezetők munkájával, „de mindig érdemes megnézni, hogy van-e jobb jelölt egy tisztségre”.

„Karácsony bejelentése: mostantól szakértelem is kell a fővárosi cégek vezetéséhez. Ezek szerint eddig csak Gyurcsány emberének kellett lenni hozzá?” – tette fel a költői kérdést a fideszes Szentkirályi Alexandra, utalva arra, hogy a fővárosi cégek vezetésében eddig nagy arányban szerepeltek Gyurcsány Ferenchez köthető személyek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Pócsmegyer már megcsinálta + videó

Pócsmegyer már megcsinálta + videó

Pócsmegyeren is a 2013-as árvízszint alatt marad a mostani áradás a védekezésnek köszönhetően - erről beszélt videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, hogy a tűzoltóknak és önkénteseknek köszönhetően biztonságban vannak a helyi lakosok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!