2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A baloldal maga alól rúgta ki a sámlit

Egy olyan kulturális szakadékot készül átugrani a baloldal, hogyha nem jól ugrik, akkor vége, nincs tovább – jelentette ki a Hír TV Csörte című műsorában a Figyelő főszerkesztője.

  • A baloldal maga alól rúgta ki a sámlit

Azt hiszem, hogy attól, hogy Gyöngyösi Márton izraeli állampolgársággal rendelkező kettős állampolgárokat szeretett volna listázni, könnyű elhatárolódni, és könnyű egy demokrata elveket valló politikusnak azt mondani, hogy azzal nincsen dolga– vélte Böcskei Balázs. Emlékeztetett, hogy akkor közös ellenzéki és kormánypárti tüntetés is volt, ahol Bajnai Gordon Mesterházy Attila és Rogán Antal egyszerre szólaltak fel egy színpadon. Az, hogy érték vagy taktikai alapon működjön-e együtt a baloldal a Jobbikkal terítéken van 2018 óta, de az is fontos, hogy a Jobbik sem akar úgy intézményesen közeledni a baloldal felé, ahogy Karácsony Gergely tette ebben az interjúban– mutatott rá az elemző.

Lánczi Tamás szerint a fogadókészség önmagában nem sokat ér, ha az ilyen új szövetségi-politika mögötti munkát nem végzik el. Rámutatott, miszerint harminc éven át az antiszemitizmus volt az a bélyeg, amit bármikor rásütöttek a politikai ellenfelekre, erre ebben az interjúban kiderül, hogy ez hirtelen belefér a baloldalnak. Ez hihetetlen nagy erkölcsi bakugrás, amire nehéz is mit mondani az elemző szerint. Egyvalamit el lehetett mondani az intézményesített baloldalról, miszerint antifasizmus kérdésében szilárd alapokon álltak. Gyakorlatilag ezt a sámlit rúgták ki maguk alól. Egy olyan kulturális szakadékot készül átugrani a baloldal, hogyha nem jól ugrik, akkor vége, nincs tovább, ennek a baloldalnak onnantól vége, nincs tovább– véli a Figyelő főszerkesztője. 

Tekintsék meg a teljes adást:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

Súlyos vádak érték Osváth Zsoltot

A Noryna Diamond néven ismert transznemű influenszer azzal vádolta meg a nyíltan homoszexuális youtubert, Osváth Zsoltot (VV Zsolti), hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, írta meg a Magyar Jelen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Hárítani fogja a felelősséget Újbuda baloldali vezetése a kerület óvodájának pedofil-botrányában?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!