2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Belföld

Karácsony: Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak

Felfüggesztették az előadásokat minden fővárosi fenntartású moziban és színházban, továbbá szüneteltetik a szolgáltatásokat a múzeumokban, és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár minden fiók-intézményében. Karácsony Gergely közölte: a főváros a kormánynak és a budapesti munkaadóknak azt javasolja: vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy egy központi intézkedés révén rugalmasabb munkakezdést alakítsanak ki, vagyis ne a csúcsidőben kelljen a legtöbb embernek a tömegközlekedést használnia.

  • Karácsony: Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak

Csütörtöktől felfüggesztik az előadásokat minden fővárosi fenntartású moziban és színházban, továbbá szüneteltetik a szolgáltatásokat a múzeumokban és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár minden fiókintézményében - közölte a főpolgármester.

Azt mondta, bármennyire is súlyosan érinti a döntés a fővárosi intézményhálózatot, meg kell tenni ezt a lépést, hogy a járványveszélyt a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni tudják.

Karácsony Gergely kiemelte, a közösségi közlekedésben is megtesznek mindent, hogy a koronavírus-járvány miatt felmerülő kockázatokat csökkentsék. Ennek érdekében péntektől megszüntetik a jegyárusítást a járműveken, tehát a munkavállalók védelme érdekében nem lehet majd a járművezetőktől jegyet venni - közölte.

Megjegyezte, szerdán döntöttek arról, hogy átmenetileg felfüggesztik az érintett tömegközlekedési járatokon az elsőajtós felszállást, így elkerülve az esetleges tumultust, az utasok minden ajtón felszállhatnak.

Karácsony Gergely közölte: a főváros a kormánynak és a budapesti munkaadóknak azt javasolja, vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy egy központi intézkedés révén rugalmasabb munkakezdést alakítsanak ki, azaz ne a csúcsidőben kelljen a legtöbb embernek a tömegközlekedést használnia, így csökkentve a közösségi közlekedésben a kockázatokat.

A főpolgármester a munkaadókat arra kérte, hogy a lehető legtöbb munkavállalójuknak biztosítsák az otthonról való dolgozás lehetőségét.

Karácsony Gergely közölte, a fővárosi önkormányzat a közösségi közlekedés járművein és az információs táblákon tájékoztatja az elkövetkező napokban az utasokat a védekezéssel kapcsolatos aktualitásokról.

Elmondta azt is, a kormánytól szeretnének kérni egy pandémiás protokolltervet a közösségi közlekedésre vonatkozóan.

A főpolgármester beszélt arról is, hogy a fővárosi önkormányzat együttműködik a központi kormányzattal, amelynek döntéseit követően határozzák meg a fővárosi lépéseket. Ugyanakkor - mondta - "nagyon sokszor" úgy érzik, hogy nincsenek a megfelelő információk birtokában.

Hangsúlyozta: a döntéseiket transzparens módon hozzák meg és minden kormányzati döntést a lehető legszigorúbban értelmezik a végrehajtáskor.

"Nem szeretnénk innen tanácsokat osztogatni a kormányzatnak, de úgy érezzük, hogy az elmúlt időszakban meghozott döntések valószínűleg nem fogják kiállni az idő próbáját, és újabb bátor döntésekre lesz szükség" - fogalmazott Karácsony Gergely.

Kérdésekre válaszolva Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes megerősítette, hogy mindenben a kormány döntéseinek megfelelően, fegyelmezetten járnak el.

Ugyancsak kérdésre válaszolva Tüttő Kata főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a fővárosi gyógyfürdőkre nem vonatkozik korlátozás, de ebben választ várnak az operatív törzstől.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!