2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Karácsony az utolsó pillanatig kivárt a sajtótájékozatójával + videó

A szavazatokat feltehetően újra megszámolják.

  • Karácsony az utolsó pillanatig kivárt a sajtótájékozatójával + videó

– Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján, miután 

a regnáló főpolgármester 228 szavazattal megnyerte a vasárnapi önkormányzati választást Vitézy Dáviddal szemben. Az DK-MSZP-Párbeszéd- Zöldek jelöltje a voksok 47,53 százalékával (371 467 szavazat) nyert, míg az LMP jelöltje 47,49 százalékot ért el (371 143 szavazat).

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, még mindig van néhány százaléknyi bizonytalanság, de azért úgy tűnik, hogy - még, ha szoros is az eredmény - Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság. Közölte: 

tudja, még lesz "egy kis huzavona", mire pontot tehetnek a folyamat végére, de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáros városnak.

– Az elmúlt időszakban a hatalom mindent megtett azért, hogy a budapestieket megfossza attól, hogy ez a város újra az ő otthonuk legyen. Módosították a jogszabályokat az utolsó percben, eljátszották azt, hogy két vasat is tartanak a tűzben, pedig pontosan lehetett tudni, hogy a végén aztán egy jelölt marad csak – sorolta kifogásait Karácsony Gergely. 

Szerinte az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményei azt mutatják, hogy a budapestiek és a magyar polgárok nem akarnak már Orbánisztánban élni és mutatja azt is: új korszak kezdődik a kormánnyal kritikus oldalon is.

 – Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező napokban még több együttműködésre, összefogásra kell találnunk azért, hogy Budapestet  meg tudjuk őrizni szabadnak – mondta Karácsony.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!