2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Karácsony állításával ellentétben, van Lánchíd-botrány + videó

Rácáfolt Karácsony Gergelyre a hídpénzbotrányról szóló Kehi-jelentés. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint ugyanis időbeli összefüggés van a Lánchíddal kapcsolatos közbeszerzés és a Vig Mór cégének történt gyanús utalások között. A kormánypártok főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke szerint a jelentésből rendkívül komoly pénzügyi visszaélés gyanúja rajzolódik ki.

  • Karácsony állításával ellentétben, van Lánchíd-botrány + videó

Nincs Lánchíd-botrány, ne haragudjon - ezt állította még februárban Karácsony Gergely, aki akkor nem kívánt nyilatkozni a Lánchíd-felújítást övező botránnyal kapcsolatban.

Az atv.hu írt arról először, hogy a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. 1,4 milliárd forintot utalhatott egy Vig Mór nevű ügyvéd cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek, majd ebből az összegből továbbutalhattak kilencszázmillió forintot Vig magán-, illetve ügyvédi letéti számlájára.

Vig Mór volt az az ügyvéd, akit még tavaly novemberben vett őrizetbe a hatóság. Mellette pedig felbukkant egy másik ügyvéd neve is, Hegedüs Dánielé, aki a Mandiner szerint ugyancsak hatalmas készpénzösszegeket vehetett fel az A-Híd Zrt. által, a Sunstrike Kft. számlájára utalt pénzekből.

Karácsony Gergely korábban azzal védekezett, hogy a tranzakciók előbb kezdődtek, mint ahogy a szerződéskötés megtörtént a fővárossal.

Pénteken azonban nyilvánossá vált a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentése, amelyből kiderült, az abban szereplő megállapítások rácáfolnak Karácsony Gergelyre.

A dokumentum szerint ugyanis időbeli összefüggés van a Lánchíddal kapcsolatos közbeszerzés és a Vig Mór cégének történt gyanús utalások között. Az A-Híd Zrt. három alkalommal, már a fővállalkozási szerződés megkötését megelőzően is teljesített átutalásokat a Sunstrike Hungary Kft. részére, de már az első átutalás is időben összefügg a közbeszerzési eljárás folyamatával, ugyanis az a tenderbontás után egy héttel történt, amikor már egyértelmű volt, hogy ki a győztes.

A jelentésből komoly pénzügyi visszaélés gyanúja rajzolódik ki - jelentette ki a kormánypártok főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke. Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, a jelenlegi főpolgármesternek válaszolnia kell arra, hogy miért volt szükség ekkora összeg átutalására, és miért kellett ezeket azonnal készpénzben felvenni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!