2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Karácsony a közgyűlés nélkül dönt

Továbbra is karanténban tartja a Fővárosi Közgyűlést Karácsony Gergely. Egy személyben határozhat ismét kinevezésekről, vagy épp az építési szabályzat módosításáról - írja a Magyar Hírlap.

  • Karácsony a közgyűlés nélkül dönt

A főpolgármester úgy döntött, májusban sem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést. A Magyar Hírlap érdeklődésére Rényi Ádám, a Városháza kommunikációs igazgatója közölte, Karácsony Gergely azért határozott így, mert a rendkívüli jogrend ezt nem teszi lehetővé. Érvelése azért érdekes, mert épp Karácsony párbeszédes párttársa, Szabó Tímea vetette fel korábban, hogy az Országgyűlés a veszélyhelyzet elmúlásáig vezessen be online szavazást, de úgy tűnik, ez az elképzelés nem ért el a városvezetőig.

Mindenesetre míg minden ellenzéki híresztelés ellenére a parlament több mint húsz alkalommal ült össze, a főpolgármester az esetek többségében a közgyűlést megkerülve, a frakciókkal nem egyeztetve hoz döntéseket.

Emlékezetes, Karácsonynak a járványhelyzet kellős közepén sikerült úgy módosítania a BKK menetrendjét, hogy a kialakult tumultusokkal veszélybe sodorta az utasok egészségét. Szintén a veszélyhelyzet idején dobta be a lakosok által is ellenzett forgalomlassítási tervét, és a rendkívüli jogrend adta lehetőségekkel élve emelte meg a fővárosi vállalatok vezetőinek fizetését, juttatott pozíciókhoz politikai kinevezetteket. Ekkor nevezte ki a kispesti korrupciós ügyekbe keveredett szocialista polgármestert, Gajda Pétert az egyik fővárosi bizottság élére.

Most olyan javaslatokról dönthet a baloldali főpolgármester, mint például a közérdekű célú pénzadományok tervbevétele – említésre méltó George Soros felajánlásának átláthatatlan útja –, s az ötven előterjesztés között van egy javaslat, amely a BVH Zrt. és a BKV Panoráma Kft. vezetőségében személycserét eszközöl. Mindkét cégnél politikai kinevezés történik, ezúttal a Momentum politikusai járnak jól

- írták.

Módosítanák a Városligeti Építési Szabályzatot is, amelyben úgy szerepel a Biodóm mellé tervezett parkolóház, hogy korábban Karácsony autómentes Városligettel kampányolt. Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója rámutatott: a javaslat autókat vonzana a zöldterületre. Látható, ezen előterjesztések elfogadása minimum véleményes, szakmai, politikai egyeztetés egyáltalán nem előzte meg őket.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!