2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Kaptak munkát a bezárt Harkányi Fürdő dolgozói

A Harkányi Gyógyfürdő a járvány miatt bezárt, és várhatóan jövő tavaszig nem nyit ki. A ZRT fizetés-képessége megtartása miatt kénytelen volt dolgozói felét állásidőre küldeni. Hogy a dolgozóknak a leállás alatt is legyen bevételük, átszervezéssel sikerült elérni, hogy a munka-vállalókat egy másik cég alkalmazza.

  • Kaptak munkát a bezárt Harkányi Fürdő dolgozói

Patocskai Attiláné úszó és szauna mesterként dogozott a gyógyfürdőben. Örül, hogy az állásideje alatt is lesz keresete. 

Lehetőséget kaptunk arra, hogy ne null forinttal legyünk otthon, hanem lehetőséget kaptunk arra, hogy dolgozhassunk valamit erre a pár hónapban és szerintem a dolgozóknak ez egy lehetőség, hogy pénzhez jussanak

- mondta.

A munkába állók között van olyan, aki már dolgozott hasonló helyen.

A gyógyfürdő bezárása miatt mintegy 60 munkavállalónak kellett állásidőre mennie. Nagy részük vállalta az új, átmeneti munkahelyet.

Célunk az volt, hogy megkeressük a lehetőséget, hogy a dolgozóink az állásidőre jutó időszakban is valahogy pénzkereseti lehetőséghez jussanak, és egy pécsi fejvadász céget kerestünk meg régi ismeretséggel és ők vezettek ide Bólyba és így vettük fel az Eckerle kft-vel a kapcsolatot

- mondta Marosi András, a Harkányi Gyógyfürdő elnök-igazgatója.

Az autóalkatrészek gyártásával fogalkozó cégnél csaknem 500-an dolgoznak, de a megnövekedett rendeléseik miatt újabb munkaerőre volt szükségük. A Harkányból érkezők várhatóan még decemberben munkába állhatnak a bólyi cégnél.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!