2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 14:00

Belföld

Kaposvári gyerekgyilkosság: "Bűnhődjön meg, ne mi tartsuk el"

Egy hónappal a brutális gyermekgyilkosság után lakossági fórumot tartottak Kaposváron. A polgármester által kezdeményezett fórum célja az volt, hogy a helyiek megbeszéljék a történteket. Volt olyan lakos aki a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazta.

Zsúfolásig megtelt Kaposvár Művelődési Központjának nagyterme. Mintegy háromszázan vettek reszt a lakossági fórumon, amelyet a polgármester hívott össze.

– Egy-egy kisgyermeknek a meggyilkolása az nem csupán a család, az nem csupán az ismerősök, a szomszédok a tragédiája, hanem valamennyiünké, az egész közösségé – fogalmazott beszédében Szita Károly Kaposvár első embere.

A hozzászólók egy része a halálbüntetés visszaállításáról beszélt. Varga Magdolna, egy helyi lakos elmondása szerint jó, hogy már nincs halálbüntetés, egy ember életét ne vegyék el, de az eset után megfordult a fejében a büntetés ilyen formája is.

Van, aki mar az aláírásgyűjtést is elkezdte.

– A halálbüntetést állítsák vissza az ilyen brutális gyilkosokkal szemben – fogalmazott Kovácsné Csarnai Júlia, hozzátéve: tudniillik 30-40 évet (…) ülnek, akiket mi magyar állampolgárok tartunk el, és ez teljesen felesleges. Ha ő kioltott egy ember, gyerek, idős életét, az bűnhődjön meg, és ne mi tartsuk el – tette hozzá.

Akadtak kevésbé radikális hangok is. Szűcs András kaposvári lakos úgy látja egy bűnöző nem így, ilyen primitív, amatőr módon hajt végre egy bűncselekményt, úgy érzi, hogy ez az asszony nem is igen tudta, hogy mit csinál, olyan beszűkült tudatállapotba került.

A 11 éves Szita Bencét október végén ölték meg. A gyanú szerint a brutális gyilkosságot a kisfiú apjának volt barátnője tervelte ki, és két hajléktalan segítségével hajtotta végre. A rendőrség négy nap alatt elfogta a feltételezett elkövetőket, azóta valamennyien előzetes letartóztatásban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!