2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Kapolyi tagadott

Csütörtökön hallgatták meg az MVM-perben Kapolyi László volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, az ügy harmadrendű vádlottját. Az ügyészség vádirata szerint Kocsis István volt vezérigazgató és öt társa bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettét követte el. Kapolyi tagadta, hogy törvénytelenséget követett el.

Kapolyi László nem tett vallomást, mindössze kiegészítő megjegyzéseket tett a vádirattal kapcsolatban. Az ügyészség szerint a Vásárosnaményba tervezett erőmű kapcsán több mint 14 milliárd forint veszteség érte a Magyar Villamos Műveket azzal, hogy a beruházás végül nem valósult meg. A vádirat szerint az ügyletben Kocsis István vezérigazgató és Szász András főtanácsadó mellett Kapolyi László vett részt. A milliárdos nagyvállalkozó azt állítja, az üzlet számára nem hozott hasznot, sőt a tervezett erőmű turbinájának árát, csaknem 10 millió eurót csak úgy tudta előteremteni, hogy vagyonát elzálogosította.

Kapolyi nyomozati szakaszban tett vallomását a bíró olvasta fel. Ebből az derült ki, a nyolcvanas évek elején állt üzleti kapcsolatban a villamos művekkel, de szerinte kárt soha nem okozott nekik. „A System Consulting mindig az utolsó fillérig elszámolt az MVM-mel, és mindaddig jogszerű gazdasági előnyöket tudott biztosítani az MVM számára, amíg a nagyságrendi erőfölényt kihasználva néhányan ezt az együttműködést nem lehetetlenítették el” – idézte Duduka Attila, a Kaposvári Törvényszék bírója.

A tárgyalás március 18-án tanúk meghallgatásával folytatódik a Kaposvári Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!