2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Kapolyi tagadott

Csütörtökön hallgatták meg az MVM-perben Kapolyi László volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, az ügy harmadrendű vádlottját. Az ügyészség vádirata szerint Kocsis István volt vezérigazgató és öt társa bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettét követte el. Kapolyi tagadta, hogy törvénytelenséget követett el.

Kapolyi László nem tett vallomást, mindössze kiegészítő megjegyzéseket tett a vádirattal kapcsolatban. Az ügyészség szerint a Vásárosnaményba tervezett erőmű kapcsán több mint 14 milliárd forint veszteség érte a Magyar Villamos Műveket azzal, hogy a beruházás végül nem valósult meg. A vádirat szerint az ügyletben Kocsis István vezérigazgató és Szász András főtanácsadó mellett Kapolyi László vett részt. A milliárdos nagyvállalkozó azt állítja, az üzlet számára nem hozott hasznot, sőt a tervezett erőmű turbinájának árát, csaknem 10 millió eurót csak úgy tudta előteremteni, hogy vagyonát elzálogosította.

Kapolyi nyomozati szakaszban tett vallomását a bíró olvasta fel. Ebből az derült ki, a nyolcvanas évek elején állt üzleti kapcsolatban a villamos művekkel, de szerinte kárt soha nem okozott nekik. „A System Consulting mindig az utolsó fillérig elszámolt az MVM-mel, és mindaddig jogszerű gazdasági előnyöket tudott biztosítani az MVM számára, amíg a nagyságrendi erőfölényt kihasználva néhányan ezt az együttműködést nem lehetetlenítették el” – idézte Duduka Attila, a Kaposvári Törvényszék bírója.

A tárgyalás március 18-án tanúk meghallgatásával folytatódik a Kaposvári Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!