2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Káosz lett a forgalmi rend megváltoztatásából Erzsébetvárosban

  • Káosz lett a forgalmi rend megváltoztatásából Erzsébetvárosban

Káosz lett az erzsébetvárosi forgalmi rend megváltoztatásából - erről beszélt a kerület kormánypárti frakcióvezetője Budapesti srácok című műsorunkban. Vattamány Zsolt szerint teljesen dilettáns módon alakították át a közlekedést a DK-s Niedermüller Péter vezette kerületben. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője pedig azt mondta - bűncselekménnyel ér fel az is, ahogyan átalakították a kifizetetlen parkolási díjak beszedésének rendszerét.

A városvezetés azzal védekezik, hogy tájékoztatták a lakosokat és, hogy kísérleti jelleggel csupán három hónapra szól a forgalomcsillapítás. Az önkormányzat azt is közölte, hogy a parkolás is drágul majd.

A taxis szövetség szerint is közlekedési káosz alakult ki a kerületben. Metál Zoltán azt mondta - a rendelet célja az volt, hogy száműzze a kerületből az összes járművet, de nem gondoltak az ott lakókra, vagy azokra akik belső Erzsébetvárosba szeretnének eljutni autóval, mert ott van dolguk.

A kerületben átalakították a kifizetetlen parkolódíjak beszedésének rendszerét is. A pótdíj fizetési kötelezettségből fakadóan 750 millió forintnyi követelése van az önkormányzatnak az autósokkal szemben. Veres Zoltán kormánypárti önkormányzati képviselő szerint a városvezetés a tartózás behajtására is rossz megoldást választott.

A Fidesz országgyűlési képviselője egyenesen bűncselekménynek tartja az ügyet.

Mindkét ügyben kerestük Niedermüller Pétert. A polgármester azonban több telefonos és személyes egyeztetés, valamint emailváltás ellenére sem vállalta az interjút. Csak írásban válaszolt a hivatal, ebben azt írták, hogy - az önkormányzat nem adott át pótdíjköveteléseket, mert ezek sose voltak a tulajdonában és visszautasította, hogy névértéken megvegyen egy több ezer ügyet tartalmazó halmazt, amiben bizonytalan helyzetű követelések vannak. Ilyen feltételekkel ez a vásárlás a városvezető szerint gazdaságilag vállalhatatlan.

A Budapesti srácok teljes adását ma 19 óra 30 perctől láthatják, itt a Hír TV-n.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb adaptáció készült a Monte Cristo grófjából

Újabb adaptáció készült a Monte Cristo grófjából

Újabb francia filmes adaptáció készült a Monte Cristo grófjából, Alexandre Dumas klasszikussá vált regényéből, amelyet szerda este mutattak be nagy sikerrel, versenyen kívül a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!