2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Kamupárthoz csatlakozott Magyar Péter

A Talpra Magyarok Közössége a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson – jelentette be szerda délután a Facebookon Magyar Péter. Varga Judit korábbi miniszter exférje tudatta azt is, hogy a mai közgyűlésen alelnökké választották, emberei pedig többségbe kerültek a párt ügydöntő szerveiben.

  • Kamupárthoz csatlakozott Magyar Péter

Ezt talán nem véletlen mondta, hiszen ha jobban utánanézünk, kiderül, hogy a szóban forgó politikai alakulat egy valódi kamupárt. 

De nézzük, mit is mondtak évekkel ezelőtt, 2021-ben a párt alapítói. Szabó Attila elnök nemes egyszerűséggel kijelentette, „a Tisza Párt természetesen mind a 106 választókerületben indít jelöltet, erre már újdonsült pártként is megvan a kapacitásunk, képességünk.”  

Deák Boldizsár alelnök ehhez hozzátette, „mi alulról szerveződő párt vagyunk, és a társadalmi beágyazottságra építünk. Úgy látjuk, a magyarok 32 százaléka bizonytalan, hogy kire szavazzon. Pártunk tehát két és félmillió bizonytalan szavazót fog megszólítani.”

Érdemes azonban megvizsgálni, hogy mi is történt ezután. A pontos választási eredményekhez elég, ha a Nemzeti Választási Iroda adatait áttekintjük. A párt egyetlen jelöltet sem állított, ezért aztán nem csoda, ha egyetlen szavazatot sem kapott a 2022-es országgyűlési választáson.

Szabó Attilának és Deák Boldizsárnak tehát minden oka megvolt hogy megszabaduljon a fantompárttól. Utóbbi személyről egyébként a helyiek elmondásából azt lehet tudni, hogy mindig oda húz, ahol a haszon lehetőségét látja. 

Deák volt fideszes önkormányzati képviselő, Schmuck Andorral is voltak próbálkozásai, de legutóbb már a Jobbikból kilépett Mirkóczki Ádámot támogatta.

Deákról köztudott, hogy az üzleti életben is kétes ügyei voltak. Az elmúlt években számos gazdasági társaságban felbukkant és a jelenleg nevén lévő cég is felszámolás alatt áll. 

A Tisza Párt alelnöke korábban a játékgépbizniszben is utazott, ám az üzletág felszámolását követően kénytelen volt felhagyni az emberek tömegét kizsebelő tevékenységgel.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó:  MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!