2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Kampányüzemmódba kapcsolt az ellenzék

Bő két évvel az országgyűlési választás előtt máris kampányüzemmódba kapcsolt a balliberális ellenzék. A Párbeszéd környezetvédelmi konferenciáján a klímavédelem helyett inkább világossá tették, hogy 2022-ben teljes összefogásra van szükség és minden választó körzetben előválasztást kellene tartani. A zöldpárt vezetői Gyurcsány Ferencnek is üzentek: Karácsony Gergely világossá tette, hogy nem kér többet a 2010 előtti világból.

  • Kampányüzemmódba kapcsolt az ellenzék

Sorra érkeznek a balliberális politikusok a Párbeszéd klímavédelmi konferenciájára.

Ahogy a rendezvény címe is jelezte, ők zöld fordulatot szeretnének venni. - legalábbis így harangozták be a rendezvényt, amire Párbeszéd politikusai mellett az LMP, a Momentum és az MSZP vezető politikusai is kíváncsiak voltak.

Új alapokra akarták helyezni a zöldpolitikát, azonban a környezetvédelem helyett inkább

kitűzték a 2022-es ellenzéki stratégiát.

Nem sikerült a zöld fordulat a Párbeszéd másik társelnökének sem, aki a főpolgármesteri kampányában azt hirdette, hogy szinte mindenhova biciklivel fog menni.

Zöld fordulat helyett Karácsony Gergely is kampány üzemmódba kapcsolt és világossá tette, hogy az ellenzéknek nem a saját belső vitáival kellene foglalkoznia – ezzel üzenve Gyurcsány Ferencnek – aki már a Karácsony Gergely vezette fővárosi közgyűlésben is többséget szerzet, miután két szocialista polgármestert is átcsábított a DK-ba.

Karácsony azt is Gyurcsány tudomására hozta, hogy 2022-ben nem kér a 2010 előtti világból.

A Zöld fordulat című, de témájában inkább kormányváltó konferencián egyébként szinte minden ellenzéki párt képviseltette magát, csak a Gyurcsány-párt és a Jobbik maradt távol.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!