2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Józsefvárosban a megfélemlítésre építik a kampányt

  • Józsefvárosban a megfélemlítésre építik a kampányt

Durva mentális bántalmazásról, megalázásokról és visszaélésekről számolt be a LÉLEK-ház egyik lakója a Hírnyolc helyi lapnak. A mozgásában korlátozott Tövisi Sándor szerint a programban részt vevő kiszolgáltatott emberek megfélemlítésével igyekeznek szavazatokat gyűjteni Pikó Andrásnak. A férfi elmondta: a Koszorú utcai LÉLEK-ház jelenlegi vezetősége miatt évek óta kénytelen bántalmazást elszenvedni, a problémával pedig nincs egyedül, ugyanis saját bevallása szerint a programban az összes ellátottat megfélemlítik, most éppen amiatt, hogy Pikóra és a baloldalra szavazzanak.

Ha nem teszik, utcára teszik őket – mondta el a férfi, aki a rendőrséget is értesítette az ügyről, és ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett. A hátrányos helyzetű férfi beszámolt róla, hogy a LÉLEK-ház egyik alkalmazottja nem válogat az eszközökben, hogy vasfegyelmet tartson: folyamatosan félelemben tartja a lakókat, éreztetve velük, hogy egyedül tőle függ, hogy újra az utcára kerülnek-e.

Ha nem azt csinálod, amit ő akar, akkor azonnal megfenyeget, hogy röpülni fogsz. Bemegy a szobába, és kidobálja az emberek cuccait, majd odaad egy fekete hulladékzsákot, hogy pakolj bele és mehetsz! Ha nem csomagol az ember, akkor kidobja a cuccait utcára. Pedig az ellátás alatt lévő embereket nem dobhatná ki csak úgy, de szerinte ezt neki szabad. A mentális bántalmazás összes eszközét beveti, mint a megfélemlítés, a gyűlölet, a lenézés, a morális semmibevétel. Érezteti veled, hogy neked itt semmi jogod nincs. És mindenki fél, mindenki retteg tőle. 2019 óta fenyeget és félelemben tart engem, de nem csak engem, hanem a 79 másik embert is, akik vagy a LÉLEK-házban, vagy lakásokban élnek

– számolt be a LÉLEK-ház ellátottja, hozzátéve, hogy néha megalázó módon, szinte gyerekként kezelik őket.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!