2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Jövőre zöldbe borulhat Szekszárd

Eredetileg 2021 végére el kellett volna készülnie Szekszárdon a Zöld Város programnak, melyre a pénzt a Területi Operatív Program pályázatán nyert a város. A közgyűlésben többségben lévő szivárvány koalíció azonban nem engedte elindítani a projektet. A járványhelyzet miatti különleges jogrendet kihasználva Szekszárd kormánypárti polgármestere ugyan egy év csúszással, de megvalósítja a beruházást.

A beruházásnak köszönhetően több tízezer négyzetméteren újulhatnak meg közparkok, játszóterek és parkolók is épülnek. A projekt azonban tavaly teljesen leállt, mert a közgyűlésben egyfős többségben lévő Éljen

Szekszárd Egyesület képviselői új elemeket akartak megvalósítani. Több lakossági fórumot szerveztek, de a szekszárdiaknak nem tetszett az elképzelés. Közben eltelt egy év.

A járvány miatt elrendelt különleges jogrend azonban lehetőséget adott Szekszárd polgármesterének, hogy folytatódjon a munka. Így megvalósulhat a zöld város program is.

Eredetileg 2021 őszére elkészült volna a beruházás, az új befejezési határidő várhatóan 2022 vége.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A Balkánt integrálni kell az EU-ba

A Balkán Európa szerves része - hangsúlyozta a kormányfő a Délklet-európai Országok parlamenti elnökeinek 10. konferenciáján. 2021. szeptember 24.

Novák Katalin: Ne kelljen választani munka és család között!

Olyan támogatásokkal segítik az embereket, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy akár már fiatalon is több gyermeket tudjanak vállalni. 2021. szeptember 24.

Katymárnál tartóztattak fel határsértőket

A csoport tagjai jogellenesen jutottak be az ország területére. 2021. szeptember 24.

Legfrisebb híreink

Éber figyelem, gyors segítség

Szomszédok jelezték a rendőrségen, hogy girincsi ismerősük egy ideje nem ad életjelet magáról, feletételezhető, hogy baj történt az idős nővel.

Rajtaütés

A budaörsi rendőrök elfogták azt a 25 éves férfit, aki a gyanú szerint Zsámbékon kábítószer értékesítésével foglalatoskodott.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!