2017. december 12.,
kedd, Gabriella napja

14°

Jött a Célpont, majd a vádemelés + Videó

LM

2012. január 4., szerda 20:30

Újabb szocialista politikus ellen emeltek vádat a Hír TV Célpont című műsorának alapján. Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter a vád szerint fiktív szerződés alapján 3,5 millió forintot fizetett ki egy rendezvényszervező vállalkozásnak, pedig a munkát az önkormányzati cégek végezték el.

A Csókos asszonyt nem a csókos cég szervezte Kazincbarcikára, de előtte több rendezvényt igen, legalábbis papíron. A vád szerint 2006 végétől több mint egy évig úgy fizetett ki Szitka Péter polgármester havonta 240 ezer forintot egy vállalkozásnak, hogy a munkát ténylegesen nem a cég végezte el.

Megállapították, hogy a szóban forgó rendezvényeket nem a „csókos” cég szervezte, hanem az önkormányzat működtetésében álló városi művelődési központ és könyvtár – derül ki a megyei főügyészség szóvivőjének szavaiból. Martossy György hozzátette: a polgármester gyakorlatilag jogtalanul fizette a rendezvényszervező céget. A vád szerint mintegy 3,5 millió forintot. Szitka Pétert tavaly májusban gyanúsították meg az ügyben. Akkor a Célpontnak nem mondta meg, hogy miért rabosították.

Hallgat a szocialista

A polgármester szerdán még ennyit sem volt hajlandó nyilatkozni a Hír TV-nek. Telefonon azt mondta: még nem kapta meg a hivatalos iratot. Az ügyben korábban a városi Fidesz tett feljelentést.

„Dupla számlázás történt. Fizettek egy olyan cégnek, amelyik semmit nem tett ezért, ezáltal a polgármester úr nem jól sáfárkodott a város pénzével” – mondta el a fideszes Negrutz Ágoston.

Akár öt évet is kaphat

Az ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással vádolja Szitka Pétert és a cég vezetőjét. Ha a bíróság bűnösnek találja a polgármestert, akkor amellett, hogy le kell mondania posztjáról, 5 évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

Forrás: Hír TV