2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Jótékonysági vadászat a kórházak gyermekosztályainak

Hír TV

2019. december 27., péntek 14:15

A vadászat évszázadok óta a magyar kultúra része – mondta Kovács Zoltán Kápolnásnyéken az Országos Jótékonysági Vadászat központi rendezvényén. Az eseményt 19 helyszínen egyszerre rendezték meg több mint 1000 vadász részvételével. Az összegyűlt, mintegy 35 millió forintnyi támogatást a megyei kórházak gyermekosztályai kapják meg. A 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosa elmondta: a kiállításra készülés jegyében már több mint 100 partnerrel kötöttek együttműködési szerződést, és 3 milliárd forintot utaltak már ki vadásztársaságoknak, vadászkamaráknak, kulturális egyesületeknek, szakmai szervezeteknek.

Kovács Zoltán: Folyamatban van a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezése

Folyamatban van a 2021-ben Budapesten megnyíló "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezése - tájékoztatott a rendezvényért felelős kormánybiztos pénteken Kápolnásnyéken.

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint eddig több mint 100 partnerrel kötöttek szerződést, és több mint 3 milliárd forintot utaltak ki vadásztársaságoknak, megyei kamaráknak, kulturális egyesületeknek, szakmai szervezeteknek.

Az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos a kápolnásnyéki Halász kastélyban megrendezett országos jótékonysági vadászat keretében megtartott, gróf Nádasdy Ferencnek emléket állító domborműavató ünnepségen elmondta, hogy a nemzetközi kiállításon a szerződött partnerek 660 rendezvényen fogják bemutatni, hogy mit tud, és mit gondol a vadászatról, valamint ennek kulturális szerepéről.

A kormánybiztos a dombormű avatása alkalmából méltatta, hogy gróf Nádasdy Ferenc vadász, vadgazdászati szakember, vadászati szakíró 1872-ben az első vadászati törvény létrehozásában is részt vett. Ez a tevékenysége máig mértékadó a vadászati jogban - emelte ki a politikus. L. Simon László Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő ismertette, hogy a kápolnásnyéki Halász kastélyban található Fejér megyei közéleti panteon újabb domborművét Nagy Benedek szobrászművész alkotta.

 

 

Hír TV / MTI