2024. 07. 06. Szombat Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Jogi szakértők: rablást követhetett el Magyar Péter

Rablás bűntettét követte el Magyar Péter a jogi szakértők szerint – írja a Metropol. A lap által megkérdezett jogi szakértők szerint akár többéves börtönbüntetés is várhat a Tisza Párt alelnökére.

  • Jogi szakértők: rablást követhetett el Magyar Péter

Mint ismeretes, Magyar Péter másfél hete egy szórakozóhelyen elvette egy vendég mobiltelefonját. Magyar a múlt hét végén egy nívósabb fővárosi szórakozóhelyen bulizott. A férfi a beszámolók szerint botrányt okozott: kötözködött, nőket zaklatott, az egyik vendég kezéből kicsavarta a mobiltelefonját, amit aztán zsebre tett.

A felvételek szerint erősen ittas Magyart végül az ottani biztonsági emberek a nyakánál fogva távolították el a helyszínről.

Az Európai Parlamentbe készülő politikus az elvett telefont végül a Dunába hajította, a készüléket hosszas keresés után búvárok segítségével találta meg a rendőrség. Eljárás indult, Magyar mentelmi joga miatt az ügy a Központi Nyomozó Főügyészséghez került.

A törvényi tényállás a következő: a büntető törvénykönyv 365. paragrafusra úgy szól, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot […] alkalmaz […], az rablás bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Metropol emlékeztet:

hogy Magyar Péter erőszakkal tulajdonította el a nagy értékű mobiltelefont, maga a politikus sem tagadta. Ráadásul az erőszak alkalmazását több szemtanú bizonyítja.

Az egybehangzó vallomások szerint Magyar nemcsak megütötte a telefon tulajdonosát, de a tulajdonát képező készüléket szintén erőszak alkalmazásával kicsavarta, kitépte a kezéből. Így tehát a büntetőtényállás minden eleme megvalósult. A jogi szakértők szerint az erőszak megvalósulásához nincs szükség feltétlenül tényleges fizikai erőszakra, rablás már az is, ha szimplán megfenyegetik az elrabolt tárgy tulajdonosát. Ha a fenyegetést követően egyetlen dolgot is elvesznek a sértettől, a rablás megvalósul. Ha megütik a sértettet, ha fizikai erőszakot alkalmaznak vele szemben, az már súlyosbító tényező.

A kialakult joggyakorlat szerint a rablást elkövetőkkel szemben többnyire a lehető legszigorúbban szoktak eljárni a magyar bíróságok. A Magyar Péter által elkövetett bűncselekményhez nagyon hasonlít például egy 2016-os esethez, amikor egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves lány mobiltelefonját, lényegében Magyar Péterhez hasonlóan kitépte a kezéből. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban, rablás vádjával két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tagadja fideszes múltját Magyar Péter + videó

Tagadja fideszes múltját Magyar Péter + videó

Egy, a TV2 birtokába került felvételen viszont az látszik, hogy Magyar a Fidesz 2022-es eredményváró buliján önfeledten ünnepelte az országgyűlési választáson aratott kétharmados győzelmet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!