2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Jogi lépéseket terveznek a hozzátartozók

Jogi lépéseket tervez több, a Pesti úti idősotthonban elhunyt gondozott rokona - nyilatkozta híradónknak az egyik hozzátartozó. A nő arról számolt be, hogy borzalmas állapotok voltak az intézményben és édesapja haláláról csak több nap után értesítették.

  • Jogi lépéseket terveznek a hozzátartozók

100 helyett, csak 60 ápoló és hiányos orvosi ellátás - ezt állapította meg a fővárosi kormányhivatal legfrissebb vizsgálata a Pesti úti Idősek Otthonában. A Hír TV-nek több hozzátartozó is arról számolt be, hogy hónapokig nem találkoztak orvossal az intézményben, és a lakókat nem gondozták megfelelően.

100 idős ember közül 97-en kiszáradva, 88 esetben alultápláltan kerültek be a Bajcsy-Zsilinszky kórházba a Pesti úti otthonból –mondta el a kórház főigazgatója Magyarország élőben című műsorunkban.

Bodnár Attila hozzátette: nemcsak az a kérdés, hogyan került be a koronavírus az intézménybe, hanem az is, milyen szakmai és higiénés lépéseket tettek meg a fenntartók.

Négy napig nem szóltak az idősotthon dolgozói édesapja haláláról - mondta el híradónknak az egyik neve elhallgatását kérő hozzátartozó.

Arról számolt be: nemhogy orvossal, de ápolókkal is csak alig alig találkozott az otthonban.

A nő azt is mondta, több hozzátartozóval együtt jogi lépéseket terveznek. Az elhunytak rokonai pert indíthatnak a halálesetek miatt, de valószínűleg a Nemzeti Nyomozó Iroda is meghallgatja őket a folyamatban lévő vizsgálat során - mondta el híradónk által megkeresett ügyvéd.

A Pesti úti otthonban eddig több százan fertőződtek meg koronavírussal, és 45-en hunytak el.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!