2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Jogerősen nyolc évre ítélték a rendőrségi útzárat áttörő szerb embercsempészt

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a rendőrségi útzárat áttörő szerb embercsempészt, aki menekülés közben majdnem elgázolt két egyenruhást.

  • Jogerősen nyolc évre ítélték a rendőrségi útzárat áttörő szerb embercsempészt

A férfit hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, társtettességben, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében, valamint kábítószer birtoklásának vétségében mondták ki bűnösnek. A vádlottat a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasították Magyarország területéről.

Az embercsempészésben közreműködő társa két év börtönt kapott, három év kiutasítás mellett.

A két vádlott megállapodott Szerbiában megbízóival, hogy a zöldhatáron mások által átjuttatott migránsokat Ausztriába szállítanak. Az elsőrendű vádlott ezért minden ember után 50 eurót kapott. A 2016. február 19-én a vádlottak Tompánál léptek magyar területre, majd 55-ös főúton, Tataháza közelében autóikkal felvettek tíz határsértőt. A lakossági bejelentés alapján a rendőrök Mélykúton megpróbálták megállítani a vádlottakat, de azok továbbhajtottak. A járőrök üldözni kezdték az embercsempészeket, akik közül a másodrendű vádlott kocsiját hátrahagyva elmenekült, majd visszatért Szerbiába. Az eljárást a férfi távollétében folytatták le.

Az elsőrendű vádlott azonban továbbhajtott az M5-ös autópálya irányába. A rendőrök Domaszék külterületén két szolgálati járműből és egy katonai teherautóból útzárat állítottak föl, de a vádlott az út szélére kormányozva az ott álló rendőrök felé hajtott, az egyenruhások közül kettőnek el kellett ugrania a száguldó autó elől. Ekkor fennállt annak reális lehetősége, hogy a szerb férfi halálra gázolja őket.

A rendőröknek a gépjárműre leadott célzott lövésekkel sem sikerült a vádlottat megállásra kényszeríteni, továbbhajtott az autópálya irányába, majd esőben, nedves úttesten, a sztrádán több mint 200 kilométeres sebességgel, üldözői és utasai testi épségét tovább veszélyeztetve menekült a rendőrautók elől. Végül a férfit a kisteleki autópálya-lehajtó előtt sikerült megállítani.

Kiderült, hogy férfi marihuánát is hozott magával Magyarországra, de az autóját nem bódult állapotban vezette.

A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon eljáró törvényszék - tizenhárom év fegyházbüntetést kiszabó - ítéletét, az elsőrendű vádlott egyik bűncselekményét több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete helyett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének minősítve. Joó Attila tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az útzár áttörésekor a vádlott a közlekedési szabályokat megszegve menekülni próbált, de szándéka - a veszélyhelyzet okozásán túl - nem terjedt ki testi sérülés okozására vagy a rendőrök életének kioltására.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!