2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Jogerős: Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet az ukrán hajóskapitány

Hír TV

2019. június 12., szerda 10:23

Helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) elsőfokú döntését, így a gondatlan tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsított ukrán hajóskapitány 15 millió forintos óvadék ellenében Budapest területén, nyomkövetővel szabadlábon védekezhet – erősítette meg a PestiSrácok.hu információit dr. Szabó József, a törvényszék szóvivője.

A szóvivő hozzátette: a kapitány akkor kerülhet bűnügyi felügyelet alá, ha a bíróság hivatalos tudomására jut, hogy befizette az óvadékot. A törvényszék annyit szigorított még az elsőfokú döntésen, hogy a kapitánynak heti két alkalommal jelentkeznie kell az illetékes rendőrkapitányságon.

Az ukrán hajóskapitányt korábban nem jogerősen harminc napra helyezte letartóztatásba a bíróság azzal a kitétellel, hogy a döntés jogerőssé válása után, 15 millió forintos óvadék ellenében, nyomkövetővel, Budapest közigazgatási területén belül szabadon mozoghat.

A Hableány turistahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. Négy ember mostanáig nem került elő.

  

PestiSrácok