2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Jogerős: életfogytiglant kaptak Szita Bence gyilkosai

Jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Szita Bence gyilkosait a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla. A 11 éves gyermeket 2012 októberében ölték meg. A felbujtó a kisfiú nevelőapjának élettársa volt, a kaposvári nő a gyermeket okolta azért, hogy megromlott a kapcsolata a férfival. Az asszony két hajléktalant bérelt fel, a kisfiút brutális kegyetlenséggel ölték meg Kaposvár közelében. A gyilkosság elkövetésének módját az ítélőtábla példátlanul brutálisnak minősítette, ezért szabta ki a legsúlyosabb büntetést a vádlottakra.

A 11 éves Szita Bence holttestét egy elhagyott temetőben ásták el. Előtte a közeli erdőben az elsőrendű vádlott késsel szurkálta, majd ásóval verte. Ott akarták elásni, de két vadász megzavarta őket, ezért kerestek új helyszínt. A vizsgálatok szerint a kisfiú még élt, amikor eltemették.

A tetteseket vezetőszáron, dupla bilincsben hozták a másodfokú tárgyalásra. B. József az utolsó szó jogán azt mondta: nincs köze a gyilkossághoz, nem is érti, mit keres a vádlottak padján. A másodrendű vádlott összefüggéstelenül beszélt, a bíró ezért többször figyelmeztette, hogy térjen a lényegre.

A vád szerint a felbujtó a kisfiú nevelőapjának élettársa volt: azért akarta megöletni a gyermeket, mert szerinte miatta romlott meg a kapcsolata a férfival. A nő a bíróságon most azt mondta, a két hajléktalan kényszerítette a gyilkosságban való részvételre. „Nagyon féltem, rettegtem tőlük, a családomat is féltem, a gyermekeimet is” – vallotta P. Erika.

A tábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet: mindhárman életük végéig fegyházban maradnak. A vádlottak rezzenéstelen arccal fogadták az ítéletet. A tanács szerint valódi megbánást egyikük sem tanúsított.

Az áldozat édesanyja, Szita Szilvia nyilatkozik újságíróknak
Az áldozat édesanyja, Szita Szilvia nyilatkozik újságíróknak
Fotó: Sóki Tamás / MTI

„Az igazságszolgáltatás adekvát válasza csak a jogrendszer által lehetővé tett legsúlyosabb szankció lehet” – fogalmazott Krémer László tanácsvezető bíró.

Szita Bence édesanyja azt mondta: megnyugtatta az ítélet. „Bízom abban, hogy most Bencuska lelke is megnyugszik, most már békességben van ott, ahol van. Másfél év telt el, de nem tudom, hogy hány év fog eltelni egyáltalán, hogy ez csillapodjon” – nyilatkozta Szita Szilvia a tárgyalás után.

P. Erika az első nő, akit tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítéltek Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!