2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

Jogerős döntést hozott a bíróság a százmilliós számlagyárba belebukó jogásszal szemben

Szinte szentként jellemezte magát a sok száz milliós költségvetési csalási ügy miatt jelenleg is letartóztatásban ülő Vig Mór abban a bírósághoz benyújtott beadványában, amivel a rá korábban kiszabott, jogerős büntetéssel járó hátrányos jogkövetkezményektől szeretett volna szabadulni – tudta meg a Magyar Nemzet.

  • Jogerős döntést hozott a bíróság a százmilliós számlagyárba belebukó jogásszal szemben

Az Amnesty International Magyarország vezetőjének, Vig Dávidnak a testvére többek között arra hivatkozott, hogy a társadalom hasznos tagja, sőt karitatív tevékenységet végző alapítványoknak is segít, ráadásul az ítélet óta büntetőeljárás sem indult ellene. Utóbbi érvelés persze ma már nem állná meg a helyét, hiszen azóta több bűncselekményben is felmerült a neve. 

Pénzt adott volna a hamis vallomásért 

Ami a beadványt illeti, az azt a korrupciós ügyet érinti, ami a fellelhető bírósági határozatok szerint egészen 2016-ig nyúlik vissza: abban az évben indult eljárás a rendőrségen szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt egy férfi ellen, akinek védelmét Vig Mór látta el. 

Miután a nemi erőszak ügyben a sértettet tanúként hallgatták ki, a rendőrség épülete előtt Vig Mór kétszer is azt az ajánlatot tette az áldozatnak és az ügyben ugyancsak tanúként szereplő barátjának, hogy ad nekik 400 ezer forintot, amennyiben a hölgy visszavonja terhelő tanúvallomását és a következő kihallgatásán már azt állítja: önként ment bele a szexuális együttlétbe. Az ajánlatot azonban egyik tanú sem fogadta el és fenntartották korábbi vallomásukat.

Töröltette volna priuszát 

Vig Mór ellen vádat emeltek, ügye több fórumot is megjárt, a végső, jogerős döntést 2022. január 25-én a Kúria hozta meg, amely vesztegetés bírósági vagy hatósági eljárásban bűntette miatt mondta ki bűnösnek, és egy év börtönbüntetésre ítélte a jogászt. A szabadságvesztés végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztették. Viggel szemben 300 ezer forintig terjedően vagyonelkobzást is elrendeltek, illetve öt évre eltiltották az ügyvédi foglalkozástól is. 

Ennek az ügynek a hátrányos következményeitől szeretett volna megszabadulni Vig, sikertelenül: az ügyben a történetet leírva, a személy megnevezése nélkül a Magyar Nemzet megkereste a bíróságot is, válaszukból pedig kiderült, hogy

Vig Mór valóban kérvényezte, hogy mentesítsék a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól, ám a kérvényt néhány nappal ezelőtt a Fővárosi Ítélőtábla jogerős végzéssel elutasította. 

Borítókép: Vig Mór letartóztatása (Forrás: NAV)

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják IDE kattintva.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!