2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Jobbikos sajtótájékoztatón szólalt fel Volner

A Jobbik sajtótájékoztatóján jelent meg és szólalt fel a pártból nemrég kilépett Volner János. A politikus azt tette szóvá, hogy a Jobbik programjában korábban nem szerepelt az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, a párt most mégis ezt kezdeményezte a Parlamentben. Igaz az erről szóló javaslatot leszavazta a kormánypárti többség.

  • Jobbikos sajtótájékoztatón szólalt fel Volner

Az Európai ügyészséghez való csatlakozásról szóló Jobbikos javaslatról tartott sajtótájékoztatót a párt Országgyűlési képviselője. Bana Tibor nemcsak a fideszes képviselőket, hanem egykori párttársait is kritizálta, amiért kedden leszavazták a javaslatot a Parlamentben.

„Sajnálatos módon a jobbikból kizárt vagy távozott képviselők is nemmel szavaztak ebben az ügyben ezzel beálltak abba a sorba abba a hazug és álságos kórusba, ami azt képviseli, hogy itt szuverenitási kérdésről van szó” – így Bana Tibor országgyűlési képviselő.

Az országgyűlés sajtótermében ott volt a Jobbikból nemrég kilépett Volner János is, aki szót kért az ügyben.

„Balczó Zoltán, aki több millióval támogatta a Soros György embereit is magában foglaló konferencia megrendezését, Bana Tibor aki most sajtájt tartott, Staudt Gábor és Gyöngyösi Márton, akkor még egy teljesen más koncepcióban gondolkodtak” – így a politikus.

Volner János szerint a Jobbik 2018-as programjában még szó sem volt az Uniós ügyészség támogatásáról, most is csak liberális nyomásra álltak ki mellette.

„Az Európai Csalás Elleni Hivatal szabadon tevékenykedett Magyarországon, de nem tudott semmit kezdeni a korrupcióval, érdemi befolyást a dolgok alakulására nem tudott gyakorolni. Nekünk,  magyaroknak kell ezt a kérdést rendezni és nem fél évente változtatni az elképzelésünket, ahogy ezt most a Jobbik elnöksége teszi a liberális szövetségesek nyomására teszi” – jelentette ki Volner János volt alelnök.

A Jobbik képviselője végighallgatta egykor párttársát majd a terem sarkából néhány mondatban ő is reagált.

„Semmilyen liberális szövetségese nincs a Jobbiknak és az európai ügyészséggel kapcsolatos álláspontot már jó ideje képviseljük az OLAF nem tudott eredményt elérni az Európai Ügyészség tudna érdemben vissza tudná szorítani a csalásokat, visszaéléseket” – mondta Bana Tibor országgyűlési képviselő.

Az Európai Ügyészség az MSZP-Párbeszéd is benyújtott egy javaslatot a Parlamentnek, de azt sem vették tárgysorozatba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor Bulgária elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Karmelita kolostorban fogadta Rumen Radev bolgár köztársasági elnököt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!