2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Jó ütemben halad a haderőfejlesztési program végrehajtása

Jó ütemben halad a honvédelmi és haderőfejlesztési program végrehajtása, mondta a honvédelmi miniszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának kihelyezett ülésén. Benkő Tibor a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison Kecskeméten elmondta, hogy 2024-re Magyarország teljesíteni tudja a NATO előírását, miszerint a haderő fejlesztésére és fenntartására a GDP 2%-át kell fordítani.

  • Jó ütemben halad a haderőfejlesztési program végrehajtása

A haderőreform során nemrég vásárolt többfunkciós szállítójárműveket is bemutatta a honvédség a bizottság tagjainak. Ebben a szállító repülőgépben például orvosi es intenzív részleget alakítottak ki. A repülőgépek mellett új tankokat és helikoptereket is vásárol a magyar honvédség.

Láthatták, hogy nemcsak kimondottan egy területre fókuszál az eszközök alkalmazhatósága, legyenek ezek a helikopterek. Tehát nemcsak a harci feladatok ellátására, nemcsak felderítési feladatok, hanem kutatás, mentés és katasztrófavédelmi feladatokban is az ország rendelkezésére áll. Itt az Airbus A319-nél megfigyelhették, hogy ez egy olyan csapatszállító repülőgép, amely nemcsak a katonákat, a felszerelést kijuttatni műveleti területre, vagy tudják elvinni katonáinkat különböző katonai rendezvényekre, hanem megint arra törekedtünk, hogy olyan modul elemekkel szereljük fel, amelyek egyrészt a katonáknak az életmentését, kimenekítését, másrészt ha kell akár bajbajutott magyar polgároknak segítségére is lehessünk

- mondta a honvédelmi miniszter, Benkő Tibor.

2026-ig a tervek szerint 3500 milliárd forintot költ a magyar honvédség a haderőreforma, mely során az elavult régi harci és mentő eszközöket a kornak megfelelő korszerű eszközökre cserélik.

A Magyar Honvédség a legjobb úton van afelé, hogy egy komolyan számon vehető, komolyan számon tartott, jól kiképzett haderő legyen, ami képes eleget tenni annak a legfontosabb célnak, hogy az országot megvédje, természetesen abban a szövetségi rendszerben, amiben Magyarország annak idején a népszavazás útján is eldöntötte, hogy a védelmét biztosítja, ez maga a NATO

- fogalmazott a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnöke, Kósa Lajos. 

A Gripen vadászgépek szerződése 2026-ban jár le, arról, hogy utána maradnak-e a svéd vadászgépek, vagy más gyártmányú repülők kerülnek a honvédséghez még nincs döntés.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!