2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Jeruzsálemi napfelkeltéről töltött fel képet Orbán Viktor

Hír TV

2019. február 19., kedd 09:41

Izraelben tárgyal Orbán Orbán Viktor. A miniszterelnök előtte azonban szakított időt Jeruzsálem csodáinak felkeresésére is.

Béke. Napfelkelte az Olajfák hegyén – írta a miniszterelnök a Facebookon. Orbán Viktor Jeruzsálemben az izraeli miniszterelnökkel tárgyal.

A Ripost azt írja, hogy a szokottnál korábbra, hajnali 5-re állította be az ébresztőórát a magyar miniszterelnök, hogy a mai sűrű nap előtt jusson némi idő Jeruzsálem csodáinak felkeresésére is. Először az Olajfák hegyére ment fel, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra.

Orbán Viktor ezután a közelben, a Gecsemáné kertben található templomhoz indult, amelyet azon a helyen emeltek, ahol a biblia szerint Júdás rátalált az imádkozó Jézusra. Majd egy be nem tervezett beszélgetés következett a templom papjával, aki köszöntötte a magyar miniszterelnököt a reggeli szentmise előtt.

Orbán Viktor programja sűrű lesz, az izraeli miniszterelnökkel, Benjamin Netanjahuval és Andy Harrisszel, a neves republikánus amerikai kongresszusi képviselővel találkozik, aki fontos szerepet játszott abban, hogy az USA fővárosként ismerje el Jeruzsálemet. Egyébként ő deklaráltan magyarbarát kongresszusi képviselő.

(Forrás: Echo TV/Origo)