2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Jelentős forgalom volt az üzletekben a karácsony előtti utolsó vasárnapon

Hír TV

2020. december 21., hétfő 08:08

Jelentős forgalom volt a boltokban aranyvasárnap a járvány ellenére is. Sokan vásároltak olyan ajándékot karácsonyra, amely az otthoni munkavégzéshez vagy a távoktatáshoz szükséges - mondta az egyik műszaki cikkeket árusító üzlet vezetője. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az emberek tudatosabban és óvatosabban vásárolnak a járványhelyzetben.

"Olcsó ajándék, hasznos ajándék."

Ezek a legfontosabb kritériumok idén karácsonykor. A járványhelyzet miatt az vásárlók többsége tudatosabban költ és a nélkülözhető ajándéktárgyakat a polcokon hagyja.

Ebben a budapesti bevásárlóközpontban a járvány ellenére is nagy volt a forgalom aranyvasárnap. Sokan várakoztak az édességeket árusító bolt előtt is. A Híradónk által megkérdezettek közül többen elmondták: már csak apróságokat keresnek a nagyobb ajándékok vásárlásával már végeztek. Azokat főleg a különböző webáruházakból rendelték.

Hosszú sor állt a pénztárak előtt ebben a műszaki cikkeket árusító üzletben is.

Sokan már novemberben elkezdték a karácsonyfa alá kerülő termékek beszerzését. Az áruház igazgatója szerint továbbra is népszerűek a különböző szórakoztatóelektronikai berendezések, de a járványhelyzetben sokan választanak olyan eszközöket, amelyek az otthoni munkavégzéshez vagy a távoktatáshoz szükségesek.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a karácsonyi időszakban az iparcikkek esetében a tavalyinál visszafogottabb vásárlás tapasztalható. Vámos György elmondta, a családok odafigyelnek a járványügyi szakemberek intelmeire és az egészségügyi előírásokra is.

Vámos György hozzátette, karácsonykor az élelmiszerboltok forgalma meghaladhatja az előző évi szintet és az ünnepet megelőző utolsó napokban is jelentős tömegre lehet még számítani az üzletekben.

Hír TV