2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Jelentős forgalom volt az üzletekben a karácsony előtti utolsó vasárnapon

Jelentős forgalom volt a boltokban aranyvasárnap a járvány ellenére is. Sokan vásároltak olyan ajándékot karácsonyra, amely az otthoni munkavégzéshez vagy a távoktatáshoz szükséges - mondta az egyik műszaki cikkeket árusító üzlet vezetője. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az emberek tudatosabban és óvatosabban vásárolnak a járványhelyzetben.

  • Jelentős forgalom volt az üzletekben a karácsony előtti utolsó vasárnapon

"Olcsó ajándék, hasznos ajándék."

Ezek a legfontosabb kritériumok idén karácsonykor. A járványhelyzet miatt az vásárlók többsége tudatosabban költ és a nélkülözhető ajándéktárgyakat a polcokon hagyja.

Ebben a budapesti bevásárlóközpontban a járvány ellenére is nagy volt a forgalom aranyvasárnap. Sokan várakoztak az édességeket árusító bolt előtt is. A Híradónk által megkérdezettek közül többen elmondták: már csak apróságokat keresnek a nagyobb ajándékok vásárlásával már végeztek. Azokat főleg a különböző webáruházakból rendelték.

Hosszú sor állt a pénztárak előtt ebben a műszaki cikkeket árusító üzletben is.

Sokan már novemberben elkezdték a karácsonyfa alá kerülő termékek beszerzését. Az áruház igazgatója szerint továbbra is népszerűek a különböző szórakoztatóelektronikai berendezések, de a járványhelyzetben sokan választanak olyan eszközöket, amelyek az otthoni munkavégzéshez vagy a távoktatáshoz szükségesek.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a karácsonyi időszakban az iparcikkek esetében a tavalyinál visszafogottabb vásárlás tapasztalható. Vámos György elmondta, a családok odafigyelnek a járványügyi szakemberek intelmeire és az egészségügyi előírásokra is.

Vámos György hozzátette, karácsonykor az élelmiszerboltok forgalma meghaladhatja az előző évi szintet és az ünnepet megelőző utolsó napokban is jelentős tömegre lehet még számítani az üzletekben.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!