2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Belföld

Jelentős forgalom volt az üzletekben a karácsony előtti utolsó vasárnapon

Jelentős forgalom volt a boltokban aranyvasárnap a járvány ellenére is. Sokan vásároltak olyan ajándékot karácsonyra, amely az otthoni munkavégzéshez vagy a távoktatáshoz szükséges - mondta az egyik műszaki cikkeket árusító üzlet vezetője. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az emberek tudatosabban és óvatosabban vásárolnak a járványhelyzetben.

  • Jelentős forgalom volt az üzletekben a karácsony előtti utolsó vasárnapon

"Olcsó ajándék, hasznos ajándék."

Ezek a legfontosabb kritériumok idén karácsonykor. A járványhelyzet miatt az vásárlók többsége tudatosabban költ és a nélkülözhető ajándéktárgyakat a polcokon hagyja.

Ebben a budapesti bevásárlóközpontban a járvány ellenére is nagy volt a forgalom aranyvasárnap. Sokan várakoztak az édességeket árusító bolt előtt is. A Híradónk által megkérdezettek közül többen elmondták: már csak apróságokat keresnek a nagyobb ajándékok vásárlásával már végeztek. Azokat főleg a különböző webáruházakból rendelték.

Hosszú sor állt a pénztárak előtt ebben a műszaki cikkeket árusító üzletben is.

Sokan már novemberben elkezdték a karácsonyfa alá kerülő termékek beszerzését. Az áruház igazgatója szerint továbbra is népszerűek a különböző szórakoztatóelektronikai berendezések, de a járványhelyzetben sokan választanak olyan eszközöket, amelyek az otthoni munkavégzéshez vagy a távoktatáshoz szükségesek.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint a karácsonyi időszakban az iparcikkek esetében a tavalyinál visszafogottabb vásárlás tapasztalható. Vámos György elmondta, a családok odafigyelnek a járványügyi szakemberek intelmeire és az egészségügyi előírásokra is.

Vámos György hozzátette, karácsonykor az élelmiszerboltok forgalma meghaladhatja az előző évi szintet és az ünnepet megelőző utolsó napokban is jelentős tömegre lehet még számítani az üzletekben.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította.
Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

Új tanulmánykötet jelent meg a gulág- és gupvikutatásokról

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából mutatta be szombaton a Gulág- és Gupvikutatók Nemzetközi Társasága a "Közel 80 éve történt... - Adatok, tények történetek a szovjet fogságból" című kötetet, amely az Alapjogokért Központ támogatásával jelent meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!