2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Jelentős arányú külföldi támogatásból működő szervezet miatt vizsgálódik a Szuverenitásvédelmi Hivatal + videó

A lap úgy tudja, hogy a folyamatban lévő vizsgálatokat a Szuverenitásvédelmi Hivatal le fogja folytatni, annak ellenére, hogy az érintettek – Transparency International Magyarország, Átlátszó – ezt akadályozzák.

  • Jelentős arányú külföldi támogatásból működő szervezet miatt vizsgálódik a Szuverenitásvédelmi Hivatal + videó

Egyedi, átfogó jellegű vizsgálatot indított először a Transparency International Magyarország (TIM) tevékenységével, majd az Átlátszóval kapcsolatban a Szuverenitásvédelmi Hivatal (SZH). A TIM nyomán a hivatal jelezte, honlapjukon közzétett beszámolóik alapján külföldről támogatott szervezetnek minősülnek, éves költségvetésükben a külföldi támogatások aránya jelentős; valamint a törvény értelmében a hivatal minden olyan szervezetet vizsgál, amelyek külföldről származó támogatás felhasználásával a választói akarat befolyásolására irányuló tevékenységet folytatnak.

Márpedig a Transparency neve gyakorta merül fel politikai ügyekben, az úgynevezett baloldali térfélen. 

A TIM ezzel szemben alkotmányjogi panasszal élt, szerintük az Alaptörvénnyel összeegyeztethetetlen a Szuverenitásvédelmi Hivatal létrejötte és tevékenysége, továbbá a szuverenitásvédelmi törvény több rendelkezése is. „A Szuverenitásvédelmi Hivatal eljárása nyilvánvalóan sérti a véleménynyilvánítás szabadságát” – fogalmazott a jelentős külföldi forrásokból gazdálkodó szervezet.

Erre reagált most a Mandiner.hu-nak a Szuverenitásvédelmi Hivatal. „A TIM által benyújtott panasz alkotmányjogi értelemben teljes nonszensz – írták lapunknak.

– Lépésük azért is érthetetlen, mert az elmúlt hónapokban több vizsgálati bejelentést is tettek, amivel elfogadták a hivatal működését.” 

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!