2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csodálattal és hálával 03:00

Belföld

Játszóterek, parkok közösségi terek felújítását ígéri a kormánypártok képviselőjelöltje Pécsett + videó

Játszóterek, parkok közösségi terek felújítását ígéri a kormánypártok képviselőjelöltje Pécsett, abban a városrészben, ahol jövő hét végén időközi választás lesz. Az ügyben egyeztetett a szaktárca illetékesével.

  • Játszóterek, parkok közösségi terek felújítását ígéri a kormánypártok képviselőjelöltje Pécsett + videó

Pécs déli városrészében csaknem 40 ezeren laknak. Ebben a választókerületben szeptember 22-én időközi választás lesz. A környéken sok család él, ugyanakkor a játszóterek elhanyagoltak.

Vörösné Deák Andrea ötletgazda Mi Játszóterünk Mozgalom Pécs: "Kertváros ugye egy panel városrész. A város egyharmada itt él, és azt gondolom, hogy a sok egyforma ház között nagyon fontos lenne, hogy a gyerekek egyedi és jól felszerelt modern játszótereken tudjanak felnőni, és közösséget alapítani."

A választókerület kormánypárti képviselő jelöltje nemrég egyeztetett a szaktárcával arról, miként lehetne forrást biztosítani ezeknek a közösségi tereknek, parkoknak a felújítására.

Kővári János képviselőjelölt / FIDESZ-KDNP-ÖPE / Pécs 15.vk: "A kertvárosban élők életminőségének fontos tere a játszótér. Az időseknek is fontos, a gyerekeknek, családoknak is. Ezeknek a teljes megújítását szeretnénk. Ezért tárgyaltam Oláh Gábor helyettes államtitkár úrral, akinél az Európa Uniós elnyerhető pályázatokról beszéltünk. Ezek rendelkezésre állnak, és felgyorsítjuk ezeknek a beadását."

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program plusz 23 milliárdos pályázati keretéből Pécsre 5,3 milliárd jut. Ebből a játszóterek mellett óvodák, iskolák fejlesztésére is lehetőség nyílik. –tette hozzá Kővári János.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újra fel kell venni a maszkot

Újra fel kell venni a maszkot

Az intézkedést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház tagkórházainak fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályain és részlegein vezették be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!