2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Belföld

Japán vállalat üzemcsarnokát adták át Miskolcon

Japán vállalat avatott új üzemcsarnokot Miskolcon. A cég első európai gyárában autókhoz használt lítium akkumulátorokat gyártanak majd. A 9 milliárd forintos beruházást a kormány mintegy 500 millió forinttal támogatta. A vállalat egyelőre 51 embernek ad munkát, de tervezik a csarnok bővítését.

  • Japán vállalat üzemcsarnokát adták át Miskolcon

Tavaly jelentette be a japán GS Yuasa cég, hogy Miskolc déli Ipari Parkjában építi fel első európai gyárát.

Az első ütemben megépült csarnokot később jelentősen bővíteni szeretnék. A tervek szerint a tömeggyártás már júliusban elkezdődik, év végére pedig a szállítás is elindulhat a világ minden tájára.

„Egy új üzemet avatunk itt Miskolcon. A gyártás már idén nyáron elkezdjük. Lítium akkumulátorokat fogunk készíteni elektromos autókhoz” – mondta Takamura Hiroshi GS-Yuasa Hungary Kft. ügyvezetője. 

A cég már elkezdte a munkaerő toborzást, az új csarnokban az első ütemben 51-embert foglalkoztatnak majd. Miskolc alpolgármestere szerint a vállalat innovatív technológiát telepít a városba.

„Az a deklarált, elhatározott és következetesen végigvitt fejlesztés, amelyet mi szeretünk, és szeretnénk is megvalósítani, a zöld és okos város ebbe beletartozik – mondta Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere. – Például geotermikus energiát használ a cég, egyébként az ipari parkunkban jelenlévő szinte összes cég szinte ezt használja. Ezzel nyilván zöld energiát, megújuló energiát tudunk eladni számukra. És a termékük is, a lítium-ionos akkumulátor a mai világ egyik legmodernebb alkatrésze az autók számára.

A cég szoros együttműködést tervez a Miskolci Egyetemmel és a helyi iskolákkal, mert a jövőben rájuk is számítanak a dolgozóik között. A 9 milliárd forint értékű beruházáshoz a Kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá. Takamura Hiroshi

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!