2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Izraeli nagykövet: vízválasztót jelent a Hamász támadása

Vízválasztót jelent a Hamász támadása Izrael számára – hangsúlyozta az Országgyűlés külügyi bizottsága előtt a zsidó állam budapesti nagykövete. Jákov Hadasz-Handelszman megköszönte a magyar Országgyűlés támogatását. A diplomata ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a Hamász olyan fenyegetést jelent, mint az ISIS.

  • Izraeli nagykövet: vízválasztót jelent a Hamász támadása

Ami történt kilenc nappal ezelőtt, az esetünkben mindenképpen vízválasztó volt. – hangsúlyozta Izrael magyarországi nagykövete a külügyi bizottság előtt. Jákov Hadasz-Handelszman azt mondta: október 7-én nem egy terrortámadás történt, hanem egy népirtás, amihez hasonlót még a holokauszttúlélők sem tapasztaltak meg. A nagykövet szerint, a Hamász legalább olyan fenyegetést jelent, mint az ISIS. Terroristái ugyanis nem tudnak különbséget tenni a nemzetiségek között, embereket kínoztak meg és gyermekeket gyilkoltak.

Nemcsak a mi problémánk ez. Ha nem lennének zsidók, akkor nem lenne antiszemitizmus, de anti-valami lenne, valami, valaki ellenesség lenne és az ilyen extrém szélsőségesség ellen kell megvédeni magunkat. – hangsúlyozta Izrael magyarországi nagykövete.

A nagykövet megerősítette: Izrael le akarja törni a Hamász politikai és katonai uralmát a Gázai-övezetben, de az is cél, hogy minden elrabolt túszt kiszabadítsanak.

Középkoriasan barbár tett. – értékelte az elhangzottakat Brenner Koloman a Jobbik politikusa, majd rámutatott: a szélsőséges csoport akciója egy átgondolt stratégia része volt.

Elítéljük a terrorcselekményeket Izraelben és természetesen mindenhol a világban és támogatjuk a fellépést a mindezeket elkövető Hamász terrorszervezet ellen. – Erről már a szocialisták képviselője beszélt. Gurmai Zita ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy nem szabad megfeledkezni a civil lakosságról.

Támogatjuk Izrael önvédelmét és nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a magyar országgyűlés erőteljes szolidaritását fejezze ki Izrael népe iránt. – hangsúlyozta Vadai Ágnes, a DK politikusa. Hozzátette: határozati javaslatot nyújtottak be, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa terrorszervezetté a Hamászt.

Az erőszaknak és a konfliktusnak az államközivé válása ebben a jelenlegi helyzetben rendkívül veszélyes. – Németh Zsolt, a bizottság Fideszes vezetője azt mondta: széleskörű konszenzus van arról, hogy elítélik a Hamász cselekedeteit és elismerik Izrael önvédelemhez való jogát.

Németh Zsolt szerint Izrael Állam megsemmisítése volt a Hamász támadásának a célja, ezért sem lehet a világ közömbös ebben a helyzetben.

Borítókép: Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael Állam budapesti nagykövete (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!