2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

Izlandi lovakkal indulnak versenybe a magyar lovasok

A tatai „kis Izland” már eddig is úttörőnek számított. Ők szerezték meg Magyarország első izlandilovas érmeit, elindították az országos tenyészprogramot például. A Magyar, Izlandi Lovas Egyesület most két versenyzővel és három lóval immár a második Közép-Európa Bajnokságon öregbítheti tovább hazánk hírnevét.

  • Izlandi lovakkal indulnak versenybe a magyar lovasok

 Mint ismert, 2020-ban vette fel teljes jogú tagjai közé Magyarországot az Izlandi Lovas Világszervezet a tataiak révén, és már a 2022-es Közép-Európa Bajnokságról két éremmel (egy ezüsttel és egy bronzzal) tért haza az egyesület tagja, Kremmer Veronika. 2023-ban aztán a világbajnokságon, kiemelt döntősként ötödik lett. Most Veronika és két lova, Ísbjörn vom Vindstaðir valamint Neptun vom Vindstaðir harmadjára bizonyíthat nemzetközi versenyen, míg Eva Engelke és Prins fra Hellu először mutatkozik be hazánk és a tataiak színeiben. A viadal augusztus 15-én kezdődik.

Azt már Straubinger Zoltántól tudtuk meg, hogy Veronika az úgynevezett T1 és T4 tölt kategóriákban indul, Eva pedig az ötjármódú F2-ben. Hogy pontosan mit is jelentenek ezek a kategóriák? Kezdjük azzal, hogy az izlandi a világ egyik legtisztább vérvonalú lófajtája, több mint ezer éve úgy tenyésztik a szigetországban, hogy idegen lovakat tilos oda bevinni, és ha egy állat egyszer elhagyta az országot, vissza sem térhet oda. A járásuk is egyedülálló: a lépés, az ügetés és a vágta mellett a tölt, a pace jármóddal is rendelkezik, vagyis öt jármódra képesek. Ahogy személyiségük és fizikai felépítésük is különleges (rendkívül emberszeretőek ugyanakkor elképesztő teherbírásúak), úgy az izlandilovas versenyek is azok.

teljes cikk a Kemma.hu honlapon olvasható.

Fotó: Kemma.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Ukrán szál is van a Donald Trump elleni második merényletkísérletben. jesztő kérdéseket vet fel az újabb merényletkísérlet. Erről is szó esett hétfő este, amikor Robert Wilkie, a Trump-adminisztráció korábbi veteránügyi minisztere volt a Napi aktuális vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Összefogásra, és összedolgozásra van szükség- jelentette ki a Fidesz budapesti elnöke, a közelgő árvíz-veszéllyel kapcsolatban. Szentkirályi Alexandra szerint a legfontosabb, hogy a szakemberekre hallgatva minél többen segítsenek, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!