2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Itthon a legmagasabbak az orvosbérek az átlagbérekhez viszonyítva

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra is, hogy a magyar orvosok jobban élnek, mert fizetésükből kétszer annyit tudnak fogyasztani hazájukban, mint egy szlovák vagy egy görög kollégájuk.

  • Itthon a legmagasabbak az orvosbérek az átlagbérekhez viszonyítva

Átlagosan két és félszeresére emelkedett az orvosok bére 2023-ra a koronavírus előtti időszakhoz képest a kormány átfogó béremelési programjának köszönhetően, amellyel az elmúlt években minden idők legnagyobb mértékű orvosbéremelése valósult meg – válaszolta lapunk kérdésére Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hangsúlyozta, hogy az OECD, azaz a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet adatai is érzékeltetik a béremelés nagyságát és jelentőségét: az országonkénti eltérő árakat is figyelembe véve, vásárlóerő-paritáson a magyar orvosok keresete már 2021-ben az OECD-országok középmezőnyében helyezkedett el. Ezzel

 jelentősen megelőzte a térség többi országát, de például Svédországot, Norvégiát, Olaszországot és Franciaországot is

 

 

– tette hozzá az államtitkár. Szerinte ez azt jelenti, hogy egy magyar orvos csaknem kétszer annyit tud fogyasztani hazájában, mint egy szlovák vagy egy görög a saját országában. Ezenkívül 2022-ben és 2023-ban is jelentősen emelkedett az orvosok bére, amit az OECD adatai még nem is mutatnak.

 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!