2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Itt vannak a dokumentumok, amelyek cáfolják Karácsony pénzügyekről szóló állítását

Dokumentumok cáfolják Karácsony Gergelyt - állítja a Világgazdaság. A lap által bemutatott, a Pénzügyminisztériumtól származó iratok szerint a főpolgármester nem mondott igazat arról, mekkora megtakarítással vette át 2019-ben Budapest vezetését Tarlós Istvántól. Karácsony szerint azonban ezek a számok egyszerű hazugságok.

  • Itt vannak a dokumentumok, amelyek cáfolják Karácsony pénzügyekről szóló állítását

Éles szócsata alakult ki a napokban a kormány és a főpolgármester között arról, miként is állt pénzügyileg Budapest, amikor Karácsony Gergely 2019-ben átvette a város irányítását Tarlós Istvántól. Facebook-bejegyzésében Karácsony azt közölte, hogy Budapestnek 2019-ben 186,2 milliárd forint le nem kötött tartaléka volt.

Ehhez képest Varga Mihály tárcavezető arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a főváros baloldali vezetése 214 milliárd forintot örökölt az előző, fideszes városirányítástól.

Budapest főpolgármestere legfrissebb facebook bejegyzésében is a kormányt hibáztatja Budapest csődközeli állapota miatt.

Csakhogy a főváros 2019-es pénzügyi beszámolója világosan mutatja, hogy

Karácsony Gergely városvezetése valóban 214 milliárd forint megtakarítást örökölt Tarlós Istvántól

– mutatnak rá a Világgazdaság által a Pénzügyminisztériumtól kikért dokumentumok.

A tárcánál hozzátették azt is, hogy a hivatalos adatokból egy következtetés vonható le, mégpedig az, hogy

a baloldali városvezetés felélte Budapest pénzügyi tartalékait.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Az kiabál, akinek ég a háza

Fidesz: Az kiabál, akinek ég a háza

Semmi meglepő nincs abban, hogy a Momentum megint Brüsszelbe rohan feljelentgetni Magyarországot, most éppen a parlament előtt fekvő szuverenitásvédelmi törvény miatt - olvasható a Fidesz közleményében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!