2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Itt egyre több gyerek születik + Videó

Különleges műsorral köszöntötték az édesanyákat anyák napján a debreceni Kenézy Kórházban. Azok a gyerekek mondtak verset, akik néhány évvel ezelőtt ott születtek. A debreceni kórházban ugyan nő a születések száma, országosan viszont egyre csökken. Havonta hét–nyolcezer gyermek jön világra.

Verset mondtak a már óvodáskorú gyerekek a kismamáknak anyák napján a Kenézy Kórházban. Itt már hagyomány, hogy így köszöntik az édesanyákat. Az intézményben szombaton hét kisbaba jött világra. Az osztály főnővére azt mondja: az országos adatokkal ellentétben náluk nő a születések száma. „Országosan csökken a születések száma, de nálunk az utóbbi időszakban némileg emelkedett: pár tízzel, hússzal, negyvennel” – mondta Hűvösvölgyiné Szabó Petronella.


Az országos statisztika adatai szerint havonta most hét–nyolcezer gyermek születik, két–három évvel ezelőtt viszont a havi 11–12 ezret is elérte a születések száma. A legtöbb gyermek a közép-magyarországi régióban jön világra, a legkevesebb a Dél-Alföldön.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!