2024. 07. 21. Vasárnap Dániel, Daniella napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Itt egyre több gyerek születik + Videó

Különleges műsorral köszöntötték az édesanyákat anyák napján a debreceni Kenézy Kórházban. Azok a gyerekek mondtak verset, akik néhány évvel ezelőtt ott születtek. A debreceni kórházban ugyan nő a születések száma, országosan viszont egyre csökken. Havonta hét–nyolcezer gyermek jön világra.

Verset mondtak a már óvodáskorú gyerekek a kismamáknak anyák napján a Kenézy Kórházban. Itt már hagyomány, hogy így köszöntik az édesanyákat. Az intézményben szombaton hét kisbaba jött világra. Az osztály főnővére azt mondja: az országos adatokkal ellentétben náluk nő a születések száma. „Országosan csökken a születések száma, de nálunk az utóbbi időszakban némileg emelkedett: pár tízzel, hússzal, negyvennel” – mondta Hűvösvölgyiné Szabó Petronella.


Az országos statisztika adatai szerint havonta most hét–nyolcezer gyermek születik, két–három évvel ezelőtt viszont a havi 11–12 ezret is elérte a születések száma. A legtöbb gyermek a közép-magyarországi régióban jön világra, a legkevesebb a Dél-Alföldön.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Támadások árnyékolják be a közelgő nyári olimpia megnyitóját. Párizs már teljes készültségben van. Az elmúlt időszakban több merénylet is történt a francia fővárosban. A nehéz körülmények ellenére, azonban emberek százezrei várják az öt karikás játékokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kissé mérséklődik a hőség

Kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!