2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Belföld

Itt az egymilliárdos kérdés a dollárbaloldal kapcsán + videó

Nem pusztán tiltott pártfinanszírozásról, hanem csalásról is szó lehet, ha a Mindenki Magyarországa Mozgalom közvetítésével a külföldről érkezett pénzek átkerültek a Bajnai Gordon-féle érdekeltségekbe - mutatott rá Erdélyi Rezső Krisztiánt, a Nézőpont Intézet elemzője, aki annak kapcsán kérdezett a HírTV híradója, hogy házkutatás volt a Márki-Zay Péter pártjának irodájában.

  • Itt az egymilliárdos kérdés a dollárbaloldal kapcsán + videó

Házkutatást tartott az adóhivatal kedd reggel a Mindenki Magyarországa Mozgalom könyvelőjénél, később pedig a szervezet budapesti irodájában. Az Állami Számvevőszék vizsgálata tiltott kampányfinanszírozást állapított meg a 2022-es országgyűlési választáson közösen induló balliberális ellenzéki pártok esetében. A párt elnöke Márki-Zay Péter korábban maga ismerte el, hogy az Action for Democracy nevű szervezet az Egyesült Államokból dollárokkal támogatta az ellenzéki kampányt. A pénzek felhasználását pedig már a NAV is vizsgálja.

Csalás történt?

A témában kapcsoltuk Erdélyi Rezső Krisztiánt, a Nézőpont Intézet elemzőjét, aki Híradónknak elmondta, az Állami Számvevőszék vizsgálata segít az eligazodásban és van még több, mint egymilliárd forintnyi tétel, aminek nem teljesen világos az útja. 

Itt már nem pusztán az a kérdés, hogy milyen formában történt tiltott pártfinanszírozás, de van egy több, mint egymilliárd forintos tétel, amelynek nem világos az útja, ennél az összegnél az is kérdés, hogy ez az összeg valóban ki lett-e fizetve és megkapták-e a megfelelő ellenszolgáltatást ezért az összegért, vagy valamilyen módon, ez egyszerűen át lett játszva a Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó DatAdathoz

- hívta fel rá a figyelmet Erdélyi Rezső Krisztián. 

Szerinte a NAV munkatársai ezeknek a pénzeknek a dokumentumai után kutakodhattak, hiszen - tette hozzá - itt nem csak a tiltott pártfinanszírozás merül fel, hanem a pénzekkel történő nem megfelelő bánásmód is. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!