2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Itt a hadgyakorlatok szezonja

Elkezdődtek a nyári hadgyakorlatok, amelyekben Magyarországon négyezer katona vesz részt 700-800 technikai eszköz és több mint negyven helikopter támogatásával – közölte a Magyar Honvédség dandártábornoka tegnap az M1 csatornán.

  • Itt a hadgyakorlatok szezonja

Sándor Zsolt azt mondta, öt nemzetközi gyakorlat van, amelyekben többek között a különleges műveletiek, a tüzérség és a konvojkíséret vesz részt.

– A gyakorlatok célja a honvédség képességének növelése, mert a Magyar Honvédség a magyar állampolgárok biztonságának alapja, ezért fontos, hogy jól felszerelt és képzett, az ország érdekeit szolgáló haderő legyen – emelte ki.

Hozzáfűzte, hamarosan új, korszerűbb technikai eszközök érkeznek. Ahhoz, hogy ezeket ki lehessen használni, fontos, hogy a honvédség már az eszközök megérkezése előtt is tapasztalatot szerezhessen ezek kezelésében.

Sándor Zsolt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pedig arról beszélt, a hadgyakorlatok a NATO képességfejlesztéséhez is hozzájárulnak.

A héten a Bakonyban a Breakthrough 2019 amerikai–magyar gyakorlat keretében többek között Apache harci helikopterek, Stryker harcjárművek és különböző típusú tüzérütegek hajtottak végre éleslövészetet.

Az akció leglátványosabb elemeként a harci helikopterek tűzpárokban, kis magasságban repülve közelítették meg a kihelyezett célokat, majd gépágyúkkal és rakétákkal lőtték azokat.

Tegnap megkezdődött a Black Swan 2019 nemzetközi különleges műveleti gyakorlat is, amely egészen június 21-ig tart. A magyar fél vezette többnemzeti különleges műveleti komponens parancsnokság alárendeltségé-­ben magyar és nemzetközi különleges műveleti osztagok gyakorlatoznak.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!