2021. május 12.,
szerda, Pongrác napja

A kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt Jakab Péter

Hír TV

2019. február 18., hétfő 11:44, frissítve: hétfő 12:37

A kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt, és zsidózó vicceken nevetett Jakab Péter több most előkerült videófelvétel tanúsága szerint. A mára parlamenti képviselővé választott jobbikos politikus nemrég épp azért tiltakozott, mert egy tévéműsorban lezsidózták. A Hír TV most olyan felvételekre bukkant, amelyeken Jakab zsidózik.

Néhány napja közösségi oldalán kérte számon a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy az EchoTV egyik műsorában Jákobnak nevezték, amivel szerinte - Auschwitzban meghalt dédapjára utalva - lezsidózták. A tévécsatorna azóta bocsánatot kért a képviselőtől, és kitiltotta stúdiójából a műsor három vendégét.

Jakab Péter korábban egyáltalán nem volt érzékeny az antiszemita kijelentésekre.

Jól látható ezen az eddig nem látott felvételen, hogy a politikus egy 2010-es miskolci lakossági fórumon Pörzse Sándor zsidózó viccén nevet.

„A Salamon nevű kereszténydemokrata ember azt mondta…(nevetés), már jó, mi? Salamon bá’…de úgyis néz ki…(nevetés)”

Jakab Péter a miskolci Jobbik elnöke, a rendezvény házigazdájaként a háttérben állva derült azon, hogy párttársa Salamon László KDNP-s politikus nevével és vélt származásával szórakoztatta a hallgatóságot.

„Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető”

De Jakab maga is tett antiszemita kijelentéseket. Egy eddig be nem mutatott felvétel szerint egy másik lakossági fórumon, Tiszalúcon, a 2010-es kampányban a börtönviszonyokról értekezve beszélt a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről.

„Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van…nehogy már! Egy bűnözőnek joga van…majd ha megbűnhődik, akkor megint lesz joga, de addig ne legyen már joga, hogy neki kóser kaját kell hozni egy olyan étteremből, ahova az átlag miskolci be sem mer térni, mert olyan az árszínvonal” – jelentette ki akkor.

A Jobbikban nem ez az első antiszemita botrány:

– Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő 2012-ben listázta volna a zsidó parlamenti képviselőket.

– Kulcsár Gergely, a parlament akkori tagja a Duna-parti holokausztemlékművet gyalázta meg.

– Szávay Istvánnak ezért kellett lemondania mandátumáról, mert egy zsidó nő megverésével dicsekedett.

– Sneider Tamás esküvőjéről pedig olyan videó szivárgott ki, amelyen felesége náci karlendítéssel pózol.