2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Ismét tüntettek az SZFE épületénél

Nyomorult népnek nevezte a magyarokat a Színház és Filmművészeti Egyetemért felszólaló Iványi Gábor. A volt SZDSZ-es politikus arra biztatta a tüntetőket, hogy érjék el a ellenzéki pártoknál azt, hogy kiálljanak a demonstrálók mellett. Az egyetemet fenntartó alapítvány vezetője a Hír TV-nek azt mondta: a kuratórium részéről megvan a nyitottság a hallgatókkal szemben.

Ismét utcára vonultak a szimpatizánsok a Színház és Filművészeti Egyetem átalakítása miatt. A legtöbben azonban nem is kötődtek az intézményhez.

Ennek a nyomorult népnek szüksége van arra, hogy legyenek bátor, okos, gyönyörűen beszélő fiatalok, akik megtanítanak bennünket sírni, hinni, örülni. 

A pénteki demonstrációt - A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkésze szervezte. Iványi Gábor - aki korábban SZDSZ-es országgyűlési képviselő volt - beszédében nyomorult népnek nevezte a magyarokat.

A lelkész ezután arra biztatta a tüntetőket, hogy érjék el a ellenzéki pártoknál azt, hogy kiálljanak a demonstrálók mellet.

Az intézményt elbarikádozó diákok többször is azt állították akciójuk politikamentes. Korábban azonban megjelent a helyszínen a jobbikos Stummer János. Karácsony Gergely főpolgármester pedig közösségi oldalán biztatta a tiltakozókat.

Vidnyánszky Attila Híradónknak elmondta, hogy a az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma részéről megvan a nyitottság a hallgatókkal szemben. Az alapítvány kuratóriumának elnöke szerint a legnagyobb különbözőség a hallgatók és a vezetés között az, hogy egy végtelenül zárt rendszerrel szemben az alapítvány nyitni szeretne a jövőben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rendkívüli migrációs sajtótájékoztató

Ma reggel kilenc órától rendkívüli migrációs sajtótájékoztatót tart Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó és Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!