2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Ismét ment az adok-kapok a pártok között az Országházban

Eltörölné az élelmiszer-árstopot a Jobbik Konzervatívok pártja - erről a parlamentben a napirend előtti felszólalásokban beszélt Z. Kárpát Dániel. A képviselők érvek és cáfolatok hosszú sorát vonultatták fel, a leghevesebb vitát a DK képviselője, Kálmán Olga beszéde váltotta ki.

  • Ismét ment az adok-kapok a pártok között az Országházban

Az egész nyugati világ felkapta a fejét, hogy van itt valaki más is, Orbán Viktoron kívül. Tudom, hogy ez nem tetszik önöknek, de akkor is így történt. Hogy Magyarország nem egyenlő az Orbán-rendszerrel, hogy van itt egy tisztességes Európai elköteleződésű baloldali erő... - az újságíróból avanzsált politikus így ecsetelte hosszasan Dobrev Klára nagy-britanniai találkozóját és azt is, hogy az egyetlen ellenzéki alternatívának az úgynevezett árnyékkormányt tartja.

Akkor nézzük meg, hogy mit képvisel a brit árnyékkormány, mondjuk hármat. Fegyvereket küldenének a háborúba, aktív genderpolitikát folytatnak és támogatnák a migrációt. Ez azt jelenti, hogy a magyar árnyékkormány is ehhez csatlakozna, igazából politikai értelemben már meg is tette. Ez nem az a csomag, amire Magyarországnak szüksége van, ezért ez a politika maradjon is az árnyékban

- reagált Dömötör Csaba államtitkár. 

Hozzájárulás Finnország NATO-csatlakozásához

182 igen és 6 nem szavazattal a magyar Országgyűlés megszavazta Finnország NATO-csatlakozásának támogatását. Magyarország a parlamenti indítvánnyal immár hivatalosan is hozzájárul ahhoz, hogy az eddig semleges Finnország csatlakozzon a katonai szövetséghez.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban jelezte: a képviselőcsoport részéről elhárultak az akadályok és aggályok a lépés támogatása elől, később Törökország is bejelentette teljes támogatását.

A svéd csatlakozásról még nem döntött a magyar parlament.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!