2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Belföld

Ismét gyerekeket próbáltak Nyugat-Európába csempészni

Hamis papírokkal akartak gyerekeket csempészni Nyugat-Európába Budapesten keresztül. Egy iraki férfit és egy szír nőt fogtak el a rendőrök a budapesti repülőtéren. Embercsempészéssel és közokirat-hamisítással gyanúsítják őket.

  • Ismét gyerekeket próbáltak Nyugat-Európába csempészni

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkezett kedden késő este egy iraki férfi és egy szír nő Athénből. A két felnőttel négy kiskorú gyerek is utazott. Az ellenőrzés közben kiderült: a gyerekek más nevére kiállított útlevéllel utaztak.

"A rendőrök ellenőrzésük során megállapították, hogy a gyermekeknek más nevére kiállított útlevelük van, ezért a férfit és a nőt előállították, majd embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették őket"

- mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Gál Kristóf.

A rendőrök azt is kiderítették: a 49 éves férfivel utazó 10 éves afgán és 9 éves iraki kisfiút Ausztriában akarták átadni rokonaiknak, a 28 éves nő pedig hat és négy éves kislányát akarta egy osztrák városba eljuttatni. A két felnőtt ügyében akár napokon belül is ítélet születhet.

"A nyomozó-hatóság javasolta a budapesti XVIII. és XIX. kerületi ügyészségnek a gyorsított eljárás lefolytatását. A kerületi ügyészség megvizsgálta az iratokat, és az ügyet alkalmasnak tartja gyorsított eljárás lefolytatására, megtette a szükséges intézkedéséket a két terhelt bírósági elé állítására"

- nyilatkozta a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Rab Ferenc.

A gyerekek elhelyezéséről a hatóságok gondoskodtak, amíg nem születik döntés a sorsukról, életkoruknak megfelelő ellátást biztosítanak számukra.

Nem ez volt az első eset. Júniusban több alkalommal is próbáltak gyermekeket más útlevelével átcsempészni az országon. A kiskorúakat ebben az esetben gyermekotthonban helyezik el, sorsukról idegenrendészeti eljárás keretében döntenek majd. 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!