2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Párizs szeme - Brassai Gilbert 03:00

Belföld

Ismét elfogadták a takarékszövetkezeti törvényt

Módosításokkal ismét elfogadták a takarékszövetkezetekről szóló törvényt. A jogszabályról név szerint szavaztak a képviselők.

A törvényjavaslatot a parlament a múlt héten már megszavazta, de Áder János megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek.

Demján minden követ megmozgat

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke minden hazai – és ha kell, európai – fórumon jogorvoslatot fog kezdeményezni a parlament által ma elfogadott szövetkezeti törvény ellen. Demján Sándor azt is közölte: Áder János köztársasági elnöknek újabb levelet írt, amelyben sürgeti, kérjen normakontrollt a törvénnyel kapcsolatban. Az OTSZ elnöke azt állítja: valódi, érdemi egyeztetés a törvényjavaslatról nem folyt a kormánnyal, az érintettek nem tudták, mi kerül a parlament elé.

Orbán válaszolt

A miniszterelnök levélben válaszolt az OTSZ elnökének. Orbán Viktor cáfolta, hogy nem egyeztettek volna az ügyben az érintettekkel, az átalakításokat pedig azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban a rendszer nem tudta hatékonyan megvédeni sem a takarékszövetkezeti tagok, sem a betétesek pénzét. Példaként a Soltvadkerti és a Jógazda Takarékszövetkezetet említette, ahol az államnak kellett utólagosan beavatkozni az emberek vagyonának védelmében. A szektor most 100 milliárd forintot kap az integráció megerősítésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!