2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Ismét bírságot kapott a ferencvárosi önkormányzat

Hír TV

2021. február 11., csütörtök 10:21

Ismét közbeszerzési bírságot kapott a ferencvárosi önkormányzat. A Baranyi Krisztina vezette kerület most védőfelszerelésekre kiírt szabálytalan közbeszerzés miatt kapott egymillió forintos büntetést. Legutóbb a parkolási informatikai rendszer beszerzése körüli szabálytalanságok miatt kellett bírságot fizetni.

A koronavírus-járvány miatt védőfelszerelésekre írt közbeszerzési pályázatot a Baranyi Krisztina vezette önkormányzat. A beszerzés nem sikerült, de nem csak hogy nem érkeztek meg az eszközök, az önkormányzat cége egymillió forintos bírságot is kapott. 

Ehhez képest ismét egy közbeszerzési eljárási szabálytalanság miatt kell fizetnie az önkormányzatnak, közvetve az ott lakóknak - mondta a Fidesz kerületi képviselője.

Ez a bírság nem sokkal azután érkezett, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság 3 millió forintos büntetést rótt ki az önkormányzatra - akkor a parkolási rendszer miatt. A parkoló-órákhoz szükséges informatikai rendszer beszerzésénél ugyanis az önkormányzat annyira ragaszkodott egy kiválasztott céghez, hogy megpróbálta megkerülni a közbeszerzési eljárást. A Baranyi vezette önkormányzat egyébként idén januártól megemelte a helyi lakosok számára a parkolási díjat: évi 2 ezerről 12 ezer forintra.

Hír TV