2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Belföld

Ismét bíróság előtt Burka Ferenc és fia

Újra gyilkosság miatt állt bíróság elé Burka Ferenc és fia. A két férfi korábban öt és fél évet ült előzetes letartóztatásban egy 1999-ben történt emberölés miatt. Miután 2006-ban jogerősen felmentették őket, kártérítési pert indítottak, amit megnyertek, ezért 25 és 20 millió forintot kaptak. A debreceni fellebviteli főügyészség 2012 márciusában rendelt el új nyomozást, mert új bizonyíték került elő.

Vállalták az arcukat Burkáék. Apa és fia csaknem 8 év után állt a bíróság elé abban az ügyben, amelyben 2006-ban jogerősen felmentették őket. A perújítást új bizonyítékok miatt rendelte el a vádhatóság, előkerült egy régi antenna darab, ami az áldozat házáról tűnt el a bűncselekmény után. A vád szerint 15 éve Újszentmargitán az egyik helyi kocsmából távozó férfit hazáig követték, majd otthonában meggyilkolták és kirabolták.

A vádhatóság titkos adatgyűjtéssel beszerzett bizonyítékokra is hivatkozik, amelyek szintén Burkáék bűnösségét bizonyítják. A fiatalabb vádlott szerint volt élettársa akar így bosszút állni, akivel nagyon megromlott a viszonya. A védők nem érzik sem indokoltnak, sem jogszerűnek a perújítást. Véleményük szerint erre csak azért került sor, mert a korábbi ügy nagy nyilvánosságot kapott. Felmentésük után ugyanis apának és fiának összesen 45 millió forint kártérítést ítéltek meg az előzetesben töltött évekért. A vádhatóság tanúi viszont fenntartják állításukat. Egyiküket meg is fenyegették, mikor kiderült: terhelő vallomást akar tenni Burkáékra.

Az eljárás csütörtökön folytatódik a debreceni törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!