2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Belföld

Ismét bíróság előtt Burka Ferenc és fia

Újra gyilkosság miatt állt bíróság elé Burka Ferenc és fia. A két férfi korábban öt és fél évet ült előzetes letartóztatásban egy 1999-ben történt emberölés miatt. Miután 2006-ban jogerősen felmentették őket, kártérítési pert indítottak, amit megnyertek, ezért 25 és 20 millió forintot kaptak. A debreceni fellebviteli főügyészség 2012 márciusában rendelt el új nyomozást, mert új bizonyíték került elő.

Vállalták az arcukat Burkáék. Apa és fia csaknem 8 év után állt a bíróság elé abban az ügyben, amelyben 2006-ban jogerősen felmentették őket. A perújítást új bizonyítékok miatt rendelte el a vádhatóság, előkerült egy régi antenna darab, ami az áldozat házáról tűnt el a bűncselekmény után. A vád szerint 15 éve Újszentmargitán az egyik helyi kocsmából távozó férfit hazáig követték, majd otthonában meggyilkolták és kirabolták.

A vádhatóság titkos adatgyűjtéssel beszerzett bizonyítékokra is hivatkozik, amelyek szintén Burkáék bűnösségét bizonyítják. A fiatalabb vádlott szerint volt élettársa akar így bosszút állni, akivel nagyon megromlott a viszonya. A védők nem érzik sem indokoltnak, sem jogszerűnek a perújítást. Véleményük szerint erre csak azért került sor, mert a korábbi ügy nagy nyilvánosságot kapott. Felmentésük után ugyanis apának és fiának összesen 45 millió forint kártérítést ítéltek meg az előzetesben töltött évekért. A vádhatóság tanúi viszont fenntartják állításukat. Egyiküket meg is fenyegették, mikor kiderült: terhelő vallomást akar tenni Burkáékra.

Az eljárás csütörtökön folytatódik a debreceni törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Óvodát adták át Nekézsenyben

Az új Borsod-Abaúj-Zemplén megyei óvoda 25 férőhelyes, most 16 kisgyermek jár ide. 2021. szeptember 19.

Magyarországon járt a Baptista Világszövetség főtitkára

Habár Magyarországon békében és szeretetben élhetnek a keresztények, a világ számos pontján minden nap szinte a túlélésért kell küzdeniük – emelte ki Elijah Brown. 2021. szeptember 19.

Rusvai Miklós: Októberre begyorsulhat a járvány

Továbbra is az oltatlanok és a 60 év felettiek vannak veszélyben, és ezt támasztják alá a szomszédos országok adatai is. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!